Opečené bedle
	        Rýchla chuťovka z bedlí (fotorecept)
	        Autor receptu: tejaja
	         
	        
	        Keď rastú, tak rastú. Čo? No predsa huby :)* Niekto bedľami pohŕda, ja ich mám rada. Tak ponúkam rýchlu chuťovku, ktorá s hriankou alebo aj chlebíkom môže byť rýchlou večerou po príchode z lesa.
Postup
- Hlavičky bedlí rozrežeme podľa ich veľkosti na výseče, počet podľa veľkosti hlavičiek. Mali by byť veľké okolo 6-7 cm.
 - Otočíme lupienkami hore a posypeme rascou a soľou.
 - Na panvici rozpálime masť a bedle opekáme z oboch strán, najprv ochutenou stranou nahor.
 - Opečené podávame s hriankami, obložíme zeleninou, môžeme pridať aj nejakú studenú omáčku.
 - Poznámka: V tomto prípade je lepšie použiť masť, pretože sa tak skoro neprepaľuje.