Opečené bedle

Rýchla chuťovka z bedlí (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Keď rastú, tak rastú. Čo? No predsa huby :)* Niekto bedľami pohŕda, ja ich mám rada. Tak ponúkam rýchlu chuťovku, ktorá s hriankou alebo aj chlebíkom môže byť rýchlou večerou po príchode z lesa.

Suroviny

Postup

  1. Hlavičky bedlí rozrežeme podľa ich veľkosti na výseče, počet podľa veľkosti hlavičiek. Mali by byť veľké okolo 6-7 cm.
  2. Otočíme lupienkami hore a posypeme rascou a soľou.
  3. Na panvici rozpálime masť a bedle opekáme z oboch strán, najprv ochutenou stranou nahor.
  4. Opečené podávame s hriankami, obložíme zeleninou, môžeme pridať aj nejakú studenú omáčku.
  5. Poznámka: V tomto prípade je lepšie použiť masť, pretože sa tak skoro neprepaľuje.