Rýchla bezlepková Schwarzwaldská torta
Foto: novalim
Nemusíte sa báť piecť torty. S Novalim produktami to je celkom jednoduché. Napríklad táto rýchla bezlepková torta na spôsob schwarzwaldskej je skutočne jednoduchá a Zobraziť celý popisNemusíte sa báť piecť torty. S Novalim produktami to je celkom jednoduché. Napríklad táto rýchla bezlepková torta na spôsob schwarzwaldskej je skutočne jednoduchá a výsledok je hodný skúseného cukrára. Tradičná schwarzwaldská je kombináciou čokoládovej torty, lahodného čokoládového alebo šľahačkového krému a najmä – nesmú chýbať višne. Presvedčte sa sami, že to je ľahšie, než by ste čakali.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 bal. |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
1-2 PL |
|
Na plnku: | |
250 ml |
|
250 g |
|
1 pohár zavárané (prípadne čerešne) |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Celé vajcia rozmiešame vidličkou alebo mixérom. Pridáme mlieko a olej a premiešame.
- 2
Do tekutej zmesi prisypávame zmes na Perník a kakao a krátko vymiešame do hladkej hmoty.
- 3
Cesto vylejeme do tortovej formy (my sme použili formu s priemerom 20 cm, ktorú sme vyložili papierom na pečenie) a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 45 minút. Pomocou špajle odskúšame, či je korpus prepečený. Potom tortu vyberieme z rúry, necháme pár minút vychladnúť, odstránime formu a necháme ju úplne vychladnúť.
- 4
Kým sa korpus pečie, pripravíme si plnku. Smotanu necháme zovrieť a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu. Rozmiešame, kým sa čokoláda úplne neroztopí. Túto zmes necháme úplne vychladnúť.
- 5
Zavárané višne necháme odkvapkať, zaváraninovú šťavu si odložíme na pokvapkanie korpusu.
- 6
Keď korpus vychladne, zarovnáme ho, rozrežeme vodorovne na dve polovice a obe pokropíme višňovou šťavou z vnútornej strany.
- 7
Vychladnutú zmes na plnku vyšľaháme mixérom do krémova. Polovicu plnky natrieme na spodný pokropený korpus, na plnku naukladáme višne, prikryjeme druhou polovicou korpusu a jemne pritlačíme.
- 8
Povrch torty potrieme plnkou a zvyšnú plnku použijeme na dozdobenie.
- 9
Napokon tortu posypeme čokoládovou posýpkou a prípadne dozdobíme višňami.
Tiež bezlepková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V texte hovorí autorka o TORTE NA SPÔSOB SCHWARWALDSKEJ, tak sa to snáď dá tkto brať a trochu to tolerovať.
Že to nie je recept na pravú Schwarwaldskú tortu to vidíš už podĺa receptu, však?
A prepáč,že sa do toho miešam.