Rýchla a diétna rajčinová polievka z džúsu

kikinal - fotkakikinal, 13. augusta 2011

Zasa jedna rýchlovka na obed, či večeru :-), môj syn sa jej nevie dojesť.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
2 lyžice
0,5 lyžičky
3 lyžice
podľa chuti  alebo vegeta
podľa chuti
 žemľové
  strúhaný




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme paradajkový džús (používam len Rio), pridáme 2-3 lyžice práškového cukru, rozmiešame a privedieme k varu. Pridáme 2 lyžice olivového oleja, pol kávovej lyžičky mletej škorice, mleté čierne korenie. Premiešame, odstavíme a pridáme solčanku alebo vegetu, prípade len soľ. Polievočku netreba zahusťovať zásmažkou, ten džús je dosť hustý sám o sebe.

  2. 2

    Servírovanie: nalejeme do taniera, pridáme krutóny (staršie pečivo - u nas najradsej tmave celozrnne, ale aj biele moze byt - si vopred nakrájame nadrobno a opečieme nasucho na panvici) a strúhaný syr. Rýchlo jeme (než sa krutóny "nacucajú" :-)).

Diskusia k receptu

kikinal
:-) urcite zachuti, kazdy, kto ju u nas ochutnal, tak sa zalizoval. Nas maly to vola odmalicka "polievka polievkova", je to jeho najoblubenejsia :-D. Ono povodne, ked som to prvykrat varila, chcela som spravit do nej klasicku zasmazku, ale pri tej konzistencii dzusu mi to prislo zbytocne.
popoluska340
Recept ma zaujal z paradajkoveho dzusu som este nevarila ,receptik ukladam na vyskusanie.Paradajkovu polievku mame radi so syrom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia