Rybie filé zapekané s pyré (fotorecept)

Autor receptu: abkul

Tento recept robievam už dávno, pretože mojej rodine veľmi chutí pyré vo všetkých podobách. Recept je od jedného anglického kuchára a robený s malou obmenou patrí medzi naše najobľúbenejšie jedlá hlavne pre jeho lahodnú chuť. Tak ak sa Vám pozdáva, vyskúšajte.

40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si uvaríme očistené pokrájané zemiaky + soľ k príprave pyré. Keď sú uvarené zlejeme vodu, pridáme maslo a horúce mlieko a vyšľaháme pyré.
  2. Medzitým si uvaríme vajíčka na tvrdo. Uvaríme omáčku: maslo do kastrólika roztopiť, pridáme múku, trošku popražíme a pomaly za stáleho miešania pridávame mlieko,krátko povaríme a odstavíme. Vymastíme pekáč alebo zapekaciu misu. na spodok uložíme posolené rybie filety, ktoré ešte posypeme korením na ryby.
  3. Na tieto filety vylejeme omáčku a na ňu pokladieme hrášok a pokrájané vajíčka.
  4. Do pyré zamiešame postrúhaný eidam a toto naložíme na vajíčka a hrášok. Vrch pyré posypeme korením na zemiaky napr. na americké zemiaky a dáme zapiecť na 180 stupňov asi na 35 minút.
  5. Toto je už hotové jedlo. Keď ho nakladáte horúce tak ešte je to tekuté, omáčka sa rozteká,mňam, je to naozaj chutné a lahodné. Ale koľko ľudí, toľko chutí, treba vyskúšať. Nie je to také zložité, len trochu prípravy a jedlo je raz dva hotové. Tak dobrú chuť!