Rybie filé zapekané s pyré (fotorecept)
Autor receptu: abkul
Tento recept robievam už dávno, pretože mojej rodine veľmi chutí pyré vo všetkých podobách.
Recept je od jedného anglického kuchára a robený s malou obmenou patrí medzi naše najobľúbenejšie jedlá hlavne pre jeho lahodnú chuť. Tak ak sa Vám pozdáva, vyskúšajte.
40 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si uvaríme očistené pokrájané zemiaky + soľ k príprave pyré. Keď sú uvarené zlejeme vodu, pridáme maslo a horúce mlieko a vyšľaháme pyré.
- Medzitým si uvaríme vajíčka na tvrdo. Uvaríme omáčku: maslo do kastrólika roztopiť, pridáme múku, trošku popražíme a pomaly za stáleho miešania pridávame mlieko,krátko povaríme a odstavíme. Vymastíme pekáč alebo zapekaciu misu. na spodok uložíme posolené rybie filety, ktoré ešte posypeme korením na ryby.
- Na tieto filety vylejeme omáčku a na ňu pokladieme hrášok a pokrájané vajíčka.
- Do pyré zamiešame postrúhaný eidam a toto naložíme na vajíčka a hrášok. Vrch pyré posypeme korením na zemiaky napr. na americké zemiaky a dáme zapiecť na 180 stupňov asi na 35 minút.
- Toto je už hotové jedlo. Keď ho nakladáte horúce tak ešte je to tekuté, omáčka sa rozteká,mňam, je to naozaj chutné a lahodné. Ale koľko ľudí, toľko chutí, treba vyskúšať. Nie je to také zložité, len trochu prípravy a jedlo je raz dva hotové. Tak dobrú chuť!