Rybacia pochúťka

Autor receptu: brituska

Obľúbené jedlo v našej rodine, ktoré pripravuje rád môj manžel...

6
porcií
40 minút
príprava

Postup

  1. Na olivovom oleji orestujeme najemno nasekanú cibuľu, pridáme na väčšie kúsky nakrájané morské ryby (žralok, tuniak, losos, pangasius, treska) podľa toho, čo je pre vás dostupné a najlepšie je vyfiletované, bez kostí. Po rýchlom opečení rýb pridáme koreniny, soľ, na tenké rezančeky nakrájanú čerstvú karotku a cuketku a spolu opečieme. Podlejeme rybím vývarom (bujón) asi 0,5 l a krátko podusíme.
  2. Asi po 5 min. odokryjeme, pridáme smotanu, nasekanú chilli papričku, šťavu z limetky a ešte 5 min. povaríme odokryté. Omáčku necháme prevariť a odpariť, čím sa sama zahustí. Nakoniec pridáme nasekané lístky čerstvého koriandru a podávame. Dobrú chuť.
  3. Vhodné je túto pochúťku podávať s čerstvým pečivom podľa vašej chute.