Rybacia pochúťka
Autor receptu: brituska
Obľúbené jedlo v našej rodine, ktoré pripravuje rád môj manžel...
Postup
- Na olivovom oleji orestujeme najemno nasekanú cibuľu, pridáme na väčšie kúsky nakrájané morské ryby (žralok, tuniak, losos, pangasius, treska) podľa toho, čo je pre vás dostupné a najlepšie je vyfiletované, bez kostí.
Po rýchlom opečení rýb pridáme koreniny, soľ, na tenké rezančeky nakrájanú čerstvú karotku a cuketku a spolu opečieme. Podlejeme rybím vývarom (bujón) asi 0,5 l a krátko podusíme.
- Asi po 5 min. odokryjeme, pridáme smotanu, nasekanú chilli papričku, šťavu z limetky a ešte 5 min. povaríme odokryté. Omáčku necháme prevariť a odpariť, čím sa sama zahustí. Nakoniec pridáme nasekané lístky čerstvého koriandru a podávame.
Dobrú chuť.
- Vhodné je túto pochúťku podávať s čerstvým pečivom podľa vašej chute.