Ryba v soľno chlebovej kruste (fotorecept)
Autor receptu: eraserhead
Rybu v čisto soľnej kruste si môžete pripraviť
takto prípadne použite inú
rybu. Je však
na vás v čom budete "krustovať"
1 porcia |
190 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Ak chcete umocniť vôňu použitých byliniek (použite ktoré máte, ja som dal tymián, rozmarín, ligurček) aspoň 3 hodiny vopred nasekajte bylinky a zamiešajte ich do soli, nezakrytú soľ uložte do chladničky, soľ čiastočne natiahne vlhkosť z chladničky a spolu s bylinkami nám vytvorí aromatickú zmes. Do pripravenej zmesi pridáme múku, vajíčko a podľa potreby vodu, vymiesime kompaktné cesto. Polovicu cesta položíme na vhodnú nádobu a na cesto uložíme umytú, očistenú a osušenú rybu (podľa vlastného výberu) ktorej sme do brucha dali vetvičku z byliniek a zopár kvapiek oleja.
- Rybu prikryjeme druhou časťou cesta, a naprklad malou lyžičkou naznačíme šupiny, oko som dal kaparu, môžte dať aj olivu
- Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C a 30 minút, hotovú vyberieme a necháme ešte 5 minút vychladnúť.
- Ostrým nožom opatrne otvoríme ......., podávajte priamo v kruste.
- Vhodnou prílohou je mladá cukina (nech nemá v priereze-priemere viac ako 3 cm) a rajčinky iba zľahka ugrilované. Rybu pokvapkáme kvalitným olejom a ....
- solíme až na tanieri, napríklad takouto soľou, keď sme si už dali toľko práce s tou krustou.
- ...krustu v žiadnom prípade nehádžte do odpadkov, ak nemáte domáce zvieratá odneste ju do lesa...
@bashar vai .......
@pierre