Foto: stacy77777
Troška experiment s farbou cesta.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 gr |
|
250 gr |
|
6 ks |
|
6 lyžíc vlažná |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
0,5 lyžičky |
|
PLNKA: | |
500 gr |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
100 gr |
|
1 ks |
|
Želatína: | |
3 ks |
|
50 gr |
|
800 gr |
|
na potretie |
|
3 lyžičky (rum) |
|
3 lyžičky studená |
|
|
Postup
-
1
Práškový cukor vymiešame so žĺtkami,pridáme vlažnú vodu, pridáme múku s práškom do pečiva a tuho vyšľahaný sneh. Cesto rozdelíme,do väčšej časti dáme červené farbivo, menšiu časť necháme žltú.
-
2
Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech piecť na 170 stupňov.
-
3
Upečené a vychladené cesto potrieme ľubovoľným džemom. Vymiešame tvaroh s kyslou smotanou,cukrom a vanilkou. V 1dcl vody si rozmiešame ztužovač a pridáme do plnky. Vymiešame.Vychladené cesto okrojíme zo všetkých štyroch strán asi 1-2cm cesta. Tieto okraje nakrájame na malé kocôčky,pokvapkáme studenou kávou a umom,alebo rumovou príchuťou.
-
4
Natrieme len malú časť tvarohovej plnky,na ňu navrstvíme kocky z cesta.
-
5
Zľahka natrieme zvyšnú tvarohovú plnku. Jahody si zlejeme,necháme odtiecť šťavu a nakrájame na malé kocky. Jahodovú šťavu doplníme vodou,tak aby sme mali na želatínu 750ml tekutiny,dáme cukor zmiešaný so želatínovým práškom a uvaríme želatínu.Necháme zchladiť.
-
6
Na tvarovú plnku dáme na drobno nakrájané jahody.
-
7
Na koniec dáme želatínu.
-
8
Dáme do chladničky ztuhnúť na minimálne 5-6hodín. Recept môže ale byť určite vzhľadovo zaujímavejší s čerstvými jahodami. Mne sa ich u nás nepodarilo zohnať ani v 3 obchodoch.Zákusok som robila iba s dvoma želatínami a pol litra šťavy,čo sa mi na koniec zdalo aj málo,preto som v písomnom recepte pridala suroviny. Ešte zostáva testovanie mojej rodiny. Prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu