Ružový zákusok

Autor receptu: stacy77777

Troška experiment s farbou cesta.

40
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Práškový cukor vymiešame so žĺtkami,pridáme vlažnú vodu, pridáme múku s práškom do pečiva a tuho vyšľahaný sneh. Cesto rozdelíme,do väčšej časti dáme červené farbivo, menšiu časť necháme žltú.
  2. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech piecť na 170 stupňov.
  3. Upečené a vychladené cesto potrieme ľubovoľným džemom. Vymiešame tvaroh s kyslou smotanou,cukrom a vanilkou. V 1dcl vody si rozmiešame ztužovač a pridáme do plnky. Vymiešame.Vychladené cesto okrojíme zo všetkých štyroch strán asi 1-2cm cesta. Tieto okraje nakrájame na malé kocôčky,pokvapkáme studenou kávou a umom,alebo rumovou príchuťou.
  4. Natrieme len malú časť tvarohovej plnky,na ňu navrstvíme kocky z cesta.
  5. Zľahka natrieme zvyšnú tvarohovú plnku. Jahody si zlejeme,necháme odtiecť šťavu a nakrájame na malé kocky. Jahodovú šťavu doplníme vodou,tak aby sme mali na želatínu 750ml tekutiny,dáme cukor zmiešaný so želatínovým práškom a uvaríme želatínu.Necháme zchladiť.
  6. Na tvarovú plnku dáme na drobno nakrájané jahody.
  7. Na koniec dáme želatínu.
  8. Dáme do chladničky ztuhnúť na minimálne 5-6hodín. Recept môže ale byť určite vzhľadovo zaujímavejší s čerstvými jahodami. Mne sa ich u nás nepodarilo zohnať ani v 3 obchodoch.Zákusok som robila iba s dvoma želatínami a pol litra šťavy,čo sa mi na koniec zdalo aj málo,preto som v písomnom recepte pridala suroviny. Ešte zostáva testovanie mojej rodiny. Prajem dobrú chuť!