Ružové rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tieto rezy pečiem už dlhší čas. Mám ho z receptov zo života.Je to u nás obľúbený dezert.

44
porcií
45-50 minút
príprava
2x10 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Z úvedených surovin upečieme 2 platy. Oddelíme si žltky od bielkov a vyšľaháme sneh.Do vyšľahaného pridáme pr.cukor.
  2. Poriadne vyšľaháme a pridáme vanilkové pudingy a prášok do pečiva.Dobré premiešame ,
  3. a vylejeme na 2 plechy vyložené papierom.Rovnomerne rozotrieme a upečieme.
  4. Z mlieka ,zlatého klasu a vanilky uvaríme hustý krém.Necháme vychladnuť.
  5. Maslo s cukrom vyšľaháme a spojíme s vychladnutým krémom.Môžme ochutiť rumovou aromou,alebo rumom./Nemusí byť/.
  6. Práškový cukor,cit.šťavu a pár kvapiek vriacej vody/tak aby nebola riedka,skôr hustejšia/ dobré vyšľaháme,pridáme olej,
  7. a do vyšľahanej troška sirupu na zafarbenie.
  8. Ja vždy pred plnením stiahnem z platu piškoty ,tu jemnú kôrku,aby sa po naplnení neoddeľoval krém od piškoty a aj to krajšie vyzerá,
  9. Plnku rovnomerne rozotriem na jeden plat,ale trocha si nechám va vrch.priložím druhy plat a jemne natriem plat pod polevou.Na to potom rovnomerne rozotriem ružovu polevu a nechám zaschnúť.
  10. Ked poleva je dobré zaschnutá,tak koláč pokrájam teplým nožom na úhľadné rezy.