Foto: zolik
Tieto ruzove baklazany som kupila na trhu u Turka napriek tomu, ze som nemala ani predstavu ako ich pripravim. V nasej kniznici sa nachadza Zobraziť celý popisTieto ruzove baklazany som kupila na trhu u Turka napriek tomu, ze som nemala ani predstavu ako ich pripravim. V nasej kniznici sa nachadza aj niekolko tureckych kucharskych knih, ktore som prelistovala a skombinovala z nich tri recepty do jedneho.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklazany umyjeme (nesupeme) a nakrajame pozdlzne na silnejsie pasiky,
-
2
ktore osolime a nechame chvilu postat.
-
3
Medzitym si z uvedenych surovim pripravime cesticko. Limetkovu stavu si rozdelime. Polovicu pridame do cesticka a druhou polovicou pokvapkame uz hotove vysmazene baklazany.
-
4
Baklazany osusime papierovou utierkou, zlahka (ozaj velmi zlahka) obalime v hladkej muke a po namoceni v cesticku vysmazame na olivovom oleji do zlatista. Podavala som so zemiakovou kasou, posypane pazitkou. Podla jedneho receptu bola priloha len miesany salat.
-
5
Prajem dobru chut!
varecha.pravda.sk/recepty/vyprazany-baklazan-v-cicerovom-...
@safran co mas Ty stale s tym zilinskym krajom:-))
Ahoj! Az teraz som nasla Tvoj koment aj s krasnou fotkou pod mojim receptom. Ospravedlnujem sa za opozdenu reakciu a velmi pekne dakujem za odozvu.
Ja viem, ze na diky necakas, ale ked mna ta Tvoja fotka tak potesila ;-)
a bolo mi luto, ze som ju nasla az po tak dlhom case.