Foto: evkaszabova
Voňavý, vianočný, výborný... A narozdiel od iného vianočného pečiva ho upečiete na jednom plechu. Vyvaľkáte, naplníte, zatočíte a pečiete.
40 minút
príprava
príprava
40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
3 ks |
|
4 PL |
|
100 g (Hera) |
|
250 g |
|
1 ČL |
|
|
|
Zmes na plnenie: | |
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Cesto vymiesime, necháme tri hodiny postáť, potom ho rozdelíme na tri časti.
-
2
Každý diel rozvaľkáme natenko, štedro natrieme výrazným lekvárom a posypeme tretinou zmesi.
-
3
Cesto stočíme do štrúdle. Všetky diely dáme na vymastený plech a pečieme pri teplote 160°C asi 40 minút. Asi 5 minút pred dopečením potrieme rozšľahaným žĺtkom.
-
4
Vychladnutý zabalíme do alobalu. Ružomberský perník vydrží v alobale aj niekoľko týždňov.
Urcite to vyskusam.