Voňavý, vianočný, výborný... A narozdiel od iného vianočného pečiva ho upečiete na jednom plechu. Vyvaľkáte, naplníte, zatočíte a pečiete.
40 minút
príprava
príprava
40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 600 g |
|
| 3 ks |
|
| 4 PL |
|
| 100 g (Hera) |
|
| 250 g |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
| Zmes na plnenie: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| na potretie |
|
Postup
-
1
Cesto vymiesime, necháme tri hodiny postáť, potom ho rozdelíme na tri časti.
-
2
Každý diel rozvaľkáme natenko, štedro natrieme výrazným lekvárom a posypeme tretinou zmesi.
-
3
Cesto stočíme do štrúdle. Všetky diely dáme na vymastený plech a pečieme pri teplote 160°C asi 40 minút. Asi 5 minút pred dopečením potrieme rozšľahaným žĺtkom.
-
4
Vychladnutý zabalíme do alobalu. Ružomberský perník vydrží v alobale aj niekoľko týždňov.









Urcite to vyskusam.