Ružomberský perník (fotorecept)
Autor receptu: evkaszabova
Voňavý, vianočný, výborný... A narozdiel od iného vianočného pečiva ho upečiete na jednom plechu. Vyvaľkáte, naplníte, zatočíte a pečiete.
40 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- Cesto vymiesime, necháme tri hodiny postáť, potom ho rozdelíme na tri časti.
- Každý diel rozvaľkáme natenko, štedro natrieme výrazným lekvárom a posypeme tretinou zmesi.
- Cesto stočíme do štrúdle. Všetky diely dáme na vymastený plech a pečieme pri teplote 160°C asi 40 minút. Asi 5 minút pred dopečením potrieme rozšľahaným žĺtkom.
- Vychladnutý zabalíme do alobalu. Ružomberský perník vydrží v alobale aj niekoľko týždňov.