Ružičková polievka fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 5. januára 2012
Ružičková polievka (fotorecept)
Foto: rennatte

Drobné guľôčky ružičkového kelu majú v sebe množstvo látok, ktoré naše telo potrebuje na zdravé fungovanie. Obsahuje draslík, ktorý podporuje vylučovanie nadmerného množstva vody z tela, pomáha detoxikácii organizmu a vylučovaniu odpadových látok. Odvodňuje a pomáha pri chudnutí. Vysoký obsah vlákniny v ružičkovom keli prospieva tráveniu. Ružičkový kel je na trhu od jesene do jari, pestovateľom dokonca vydrží na záhradke v mraze, a to až do -15 °C. Ak prejde mrazom, má dokonca jemnejšiu chuť.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
1 ks
2 ks
3 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky

    Ružičková polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do vriacej solenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme 5 minút. Na zachovanie vitamínov ružičkový kel nevaríme veľmi dlho, stačí pár minút.

    Ružičková polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme, odstavíme

    Ružičková polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ochutíme sekanou petržlenovou vňaťou a vegetou

    Ružičková polievka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Robievam takúto polievočku a ovsené vločky používam často do polievok,pretože ju nielen zdravo zahustia,ale aj dobre dochutia.Je to výborná,zdravá polievka.
Tlieskam tejto polievočke a zelenine z pivnice!!!
Máš uložený aj tento ružičkový kel v pivnici alebo si ho oberala teraz v záhrade? Mne vydržal v záhrade aj kučeravý kel, len ten býva tvrdší, nie je taký chutný ako ružičkový.
Na "dvojtýždňových zahraničných služobných cestách" som sa naučila variť rýchlu polievku z ovsených vločiek: Ovsené vločky za stáleho miešania opražiť do ružova - pozor, rýchlo by zhoreli - zaliať vodou, pridať vegetu - ja dávam solčanku - nechať prevariť a dať hodne nasekanej petržlenovej vňaťky.

Pridaj komentár k receptu: