Ružičková polievka fotorecept

rennatte - fotkaRennatte, 5. januára 2012 19:33
Ďalšie recepty »
Ružičková polievka (fotorecept)Foto: rennatte

Drobné guľôčky ružičkového kelu majú v sebe množstvo látok, ktoré naše telo potrebuje na zdravé fungovanie. Obsahuje draslík, ktorý podporuje vylučovanie nadmerného množstva vody z tela, pomáha detoxikácii organizmu a vylučovaniu odpadových látok. Odvodňuje a pomáha pri chudnutí. Vysoký obsah vlákniny v ružičkovom keli prospieva tráveniu. Ružičkový kel je na trhu od jesene do jari, pestovateľom dokonca vydrží na záhradke v mraze, a to až do -15 °C. Ak prejde mrazom, má dokonca jemnejšiu chuť.

6
porcií
10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky

    Ružičková polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do vriacej solenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme 5 minút. Na zachovanie vitamínov ružičkový kel nevaríme veľmi dlho, stačí pár minút.

    Ružičková polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme, odstavíme

    Ružičková polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ochutíme sekanou petržlenovou vňaťou a vegetou

    Ružičková polievka (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist