Ruský jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Další jablkový koláčik,ktorý robím už dlhší čas.Mám ho z jedného nemeckého časopisu,ale už neviem akého,kedže to bolo v čakárni u doktorky :-) sa mi zapáčil,tak som si ho rýchlo vypísala..Je naozaj šťavnatý a svojím spôsobom aj jedinečný,kombinácia jabľk,čokolády,orechov,mandlí...a kedže je na ruský spôsob- pravdaže "RUMU" má veeelmi dobrú chuť... Navrch čokoláda a máme hotový perfektný a jednoduchý sladučký "desertík"... ;-DD

20 minút
príprava
40-50 minút
na 160 °C

Postup

  1. Najprv si už trocha zmäknuté maslo vyšlaháme.Postupne doňho pridávame kryštálový cukor zmiešaný s vanilkovým,spolu dobre vyšlaháme.Potom k tomu po jednom pridávame žľtky a po každom žľtku dobre vyšlaháme...
  2. Nasledovne do vymiešanej zmesi dáme kakao,škoricu a rum,ale môžte dať aj príchuť,či kludne aj vynechat.A pravdaže nezabudnime aj na mandlovú príchut( vrecepte je písaná horká mandľová príchut) a zasa dobre premiešame(ja som dala len mandlovu prichut,bez rumu).Napokon pridáme do masy nasekané orechy(kto chce môže dať mandle) a na malé kocičky nakrájanú čokoládu na varenie,a zasa premiešame.
  3. Teraz potrošky sypeme do masy múku premiešanú s PDP a zakaždým dobre premiešame,bud mixerom alebo ručne.Tá masa je dost hustá ja viem,ale nebojte sa toho :-) A napokon do masy vzmiešame aj jablká,ktoré sme si vopred nakrájali na maličké kocičky...
  4. A ako posledné,tam opatrne vmiešame z bielkov vyšľahaný sneh.Mieša sa to síce trocha ťažšie,ale koláčik bude perfektný,nebojte sa o cesto ;-)) Ked sme to zmiešali,vylejeme cesto na menší pekáč(alebo podla oka,ako uznáte za vhodné) ktorý sme vymazali a posypali múkou.Dáme piecť do už vopred na 160°C vyhriatej rúry,na 40-50min.Pravdaže komu ako pečie rúra,každý podla seba.A nezabudnite na skúšku s ihlou..
  5. Na upečený a už vychladnutý koláčik,si urobíme čokoládovú polevu bud mliečnu,alebo horkú..komu aká chutí.Môžme aj ozdobit,bud kúskom orechu alebo mandle...Prajem dobrú chuť ;-DD