Ruské vajíčko

Autor receptu: izabella929

Toto jedlo oblubujeme asi všetci. Je to veľmi chutná mlska s nejakým čerstvým pečivom na raňajky, olovrant a veru aj na večeru bohato postačí.Tak , ako ho robím ja ho ľúbime..

4
porcie
120 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a dáme variť v šupke .Do menšej nádoby dáme variť aj vajíčka.Pokial sa tieto ingrediencie varia,pokrájam si ostatné komponenty na šalát. Nakladané uhorky pokrájam na malé kocky, cibuľu ošúpem a tiež pokrájam na mesiačiky.Mäkkú salámu pokrájam na slížiky.Tri uvarené vajíčka nastrúham na hrubšej plohe strúhadla.Uvarené zamiaky ošúpem a pokrájam na kocky. Všetky ingrediencie na šalát osolím, pokorením, pridám biely jogurt, lyžicu horčice a smotanu.Pomiešaný šalát dám do chladničky približne na hodinu.Hotový šalát uložím na tanieriky, na vrch uložím na polovicu prerezané vajíčko
  2. a polejem smotanou a jogurtom, z ktorých som si odložila za jednu lyžicu.Celý tanier ozdobím podľa uváženia.Zo salámy som odrezala 2 kolieska, na jednej strane som do neho zakrojila až po stred a urobila som z nich mištičky, do ktorých som dala sterilizovaný hrášok.