Rumové venčeky

Autor receptu: orchidea

Medzi obľúbené a každý rok pečené vianočné pečivo som zaradila tentokrát aj recept, ktorý som našla v jednej krásnej kuchárskej knihe a pretože som už veľmi dávno na "varechu" nič nepridala, rozhodla som sa ponúknuť tento recept. Krásne vianočné pečenie "varecháči" a sladké Vianoce.

42
porcií

Postup

  1. Múku preosiať, pridať práškový cukor, štipku soli, nastrúhanú čokoládu, nakrájaný zmäknutý tuk, vajíčko a rum. Vypracovať cesto. Zabaliť do potravinovej fólie a odložiť na 1 hodinu do chladničky.
  2. Potom cesto rozdeliť na dve časti a z každej vyšúľať valček hrubý ako ceruzka. Potom nakrájať na 10 cm kúsky a po dva spolu spliesť. Spojiť do venčeka, potrieť vajíčkom a pritlačiť potretou stranou do nasekaných mandlí alebo mandľových lupienkov.
  3. Venčeky klásť na plech vyložený papierom na pečenie a piecť pri teplote 180 stupňov 13-15 minút.