Rozmarínovo-olivové cookies

šéfkuchár Marek Petrán
, 11. mája 2012
Rozmarínovo-olivové cookies
Foto: Unilever Slovensko

Suroviny

Na 3 tucty potrebujeme:
1/2 ks, zmäknutá
1,5 hrnčeka
1 hrnček
1/2 pohára, posekané vykôstkované
1 čl
2 ks
1/2 lyžičky
3 pl posekaný




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 oC. Zmiešame sódu bikarbónu, soľ, čierne korenie a Heru. Na záver do masy pridáme žĺtky, rozmarín, olivy a múku. Cesto necháme asi 15 minút odstáť.

  2. 2

    Rukou z cesta vytvarujeme cookies a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15 – 17 minút. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Náš tip: Rozmarín vo väčších dávkach môže pôsobiť opojne, preto pozor pri dávkovaní – do pokrmu pre štyri osoby stačí lyžička. Pokrmom dodáva chuť zveriny.

Diskusia k receptu

misqs17
mlete biele ci cierne? a co s tymi burizonmi ?...rada by som to vyskusala :)
evanaaa
Burizóny idú do zmesi, len ich pán kuchár zabudol pridať.
zenfira
Dnes na mna pozerala z chladnicky otvorena konzerva ciernych oliv... Prave som cookies vytiahla z rury, namiesto burizonov som dala primerane mnozstvo jemnych ovsenych vlociek... Cookies su celkom fajn.
kadgam
To som nemala nájsť! Chcela som pagáčiky, ale olivy a rozmarín milujem. To musím urobiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia