Rožky

Autor receptu: camembert

Nič sa nevyrovná čerstvo upečeným rohlíkom.

15
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Droždie rozpustíme v mlieku. Pridáme cukor, soľ, vajcia. Dobre rozmiešame. Pridáme masť a múku. Spracujeme cesto a necháme ho odležať jednu hodinu.
  2. Cesto rozdelíme na 60 gramové kúsky. S každého kúsku cesta vyvaľkáme placku širokú približne 15 cm. Placky zvinieme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme vykysnúť. Po vykysnutí by mali byť veľké ako bežné rohlíky.
  3. Tesne pred pečením ich potrieme čistým mliekom alebo osolenou vodou. Pečieme približne 15 minút na začiatku rúru rozpálime na 250 stupňov a po vložení plechu s rohlíkmy teplotu znížime na 175 stupňov.