Rožky
Autor receptu: camembert
Nič sa nevyrovná čerstvo upečeným rohlíkom.
15 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 175 °C |
Postup
- Droždie rozpustíme v mlieku. Pridáme cukor, soľ, vajcia. Dobre rozmiešame. Pridáme masť a múku. Spracujeme cesto a necháme ho odležať jednu hodinu.
- Cesto rozdelíme na 60 gramové kúsky. S každého kúsku cesta vyvaľkáme placku širokú približne 15 cm. Placky zvinieme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme vykysnúť. Po vykysnutí by mali byť veľké ako bežné rohlíky.
- Tesne pred pečením ich potrieme čistým mliekom alebo osolenou vodou. Pečieme približne 15 minút na začiatku rúru rozpálime na 250 stupňov a po vložení plechu s rohlíkmy teplotu znížime na 175 stupňov.