Rožky s prekvapením (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Neviem od koho mám tento recept, robím ho už dlhé roky. A prečo s prekvapením, nuž preto, že keď zahryznete do rožku, v každom je niečo ukryté.
8 porcií |
50 minút príprava |
10-15 minút na 150 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Z teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, necháme chvíľku vykysnúť. Do misky dáme soľ, preosejeme múku, prilejeme olej, teplé mlieko s vodou a pridáme vykysnutý kvások.
- Vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na štyri bochníky, pomúčime, prikryjeme utierkou a ešte asi 15 min. necháme kysnúť na podložke.
- Bochníky nám vykysli.
- Po jednom ich rozvaľkáme na veľkosť plytkého taniera a radielkom rozdelíme na 12 častí.
- Na každý trojuholník dáme údený syr, natrieme chilli ( horčicu ) kúsok salámy. Stočíme od širšej strany do slimáčika.
- Zapneme trúbu. Na plech pripravíme fóliu na pečenie, na ktorú kladieme stočené rožky. Pokiaľ sa nám trúba zohreje, rožky necháme na plechu prikryté kysnúť. Pred vložením do trúby rožky natrieme rozšľahaným vajíčkom, ozdobíme sezamovými a ľanovými semienkami. Semienka ešte raz natrieme vajíčkom, aby po upečení neopadali dolu.
- Dáme piecť. Pečieme asi 10-15 min.
- A tu je prekvapenie v rožku.