Rožky po anglicky (fotorecept)

Autor receptu: maxinka

Rada si kupujem v hypermarketoch anglické rožky. Objavila som recept na domácu prípravu a hneď som ich aj vyskúšala. Príjemne ma prekvapili, chuť výborná, na povrchu chrumkavé, vnútri pekne nadýchané.

16
porcií

Postup

  1. Z droždia, cukru, trochu vlažného mlieka pripravíme kvások.
  2. V mise zmiešame múku so zemiakovou kašou a soľou, pridáme kvások, zvyšok mlieka a postupne podľa potreby vlažnú vodu. Dôkladne prepracované necháme v teple vykysnúť.
  3. Po vykysnutí vyklopíme na dosku, rozdelíme na dve polovice a z každej vyvaľkáme kruhový plát. Radielkom rozdelíme na 8 častí, každú zrolujeme od širšieho konca a rožteky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Každý potrieme zmesou oleja a grilovacieho korenia, položíme naň plátok anglickej slaniny a navrch plátok syru.
  4. Chvíľu necháme kysnúť a potom upečieme pri teplote 200 stupňov asi tak 20 minút. Pečieme dozlatista.