Roštenka z bravčového mäsa

scharlotte - bez fotkyscharlotte, 20. augusta 2014
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 čl




Postup

  1. 1

    Opražíme si cibulu nakrájanu na kocky na oleji. Priravíme si bravčové mäso. Umyjeme, nakrajame si mäsko na rezne, vyklepeme ho a nakoniec využijeme soľ a korenie.

  2. 2

    Takto pripravené mäsko si letmo opečieme na cibulke z oboch strán, lšn aby chytilo trošku farbu. Ak máme všetko mäsko osmažené, zalejeme ho teplou vodou, pridáme jednu polievkovú lyžičku horčice a hríby aby to dostalo tú pravú chuť a varíme.

  3. 3

    Ked má mäsko tú spravnú konzistenciu a varenie sa nám chýli ku koncu, je čas na posledné dochutenie. Už len zahustíme hrubou múkou. Môžme podávať so zemiakmi či ryžou. Dobrú chúť :-)

Diskusia k receptu

majsterka
nie veľmi rada komentujem príspevky ale roštenka sa pripravuje z časti hovädzieho mäsa,ktorá sa označuje ako roštenec alebo roštenka teda aj názov je odvodený od tohoto slova. Rezne pripravujeme z bravčového stehna
tiginko
zaujalo ma to zahustenie hrubou múkou, priznám sa, toto som ešte nepočula
helenocka
čo ste také nabrúsené! Dajte šancu každému, keď sa vám nepáči nevarte podľa tohto receptu,,,
tiginko
nechápem, čo v tebe vyvolalo pocit, že som nabrúsená @helenocka ? Za to, že ma zaujalo zahusťovanie hrubou múkou??
1x havino
kukulienka71
Ten názov mi pripomína Sviečkovú z kuraciny:-D Sú Varecháči, ktorí nepoznajú správnu terminológiu a po všelijakých obsiahlych diskusiách tu ich to buď ani nezaujíma, alebo ich nesledujú:-) @majsterka má pravdu. Čo sa týka zahusťovania hrubou múkou, stalo sa mi už, že som nemala hladkú múku ani škrob na zahustenie, použila som polohrubú, ale nebolo mi to po chuti, konzistencia omáčky či šťavy je iná, ani chuťovo mi to nesedelo, takže nikdy viac:-) Čím jemnozrnejšie je zahusťovadlo, tým jemnejšia je šťava. Tvoje jedlo je dobré, ale mne by chutilo menej. To je všetko:-)
pacinka
Samozrejme že má @majsterka pravdu. Tento recept nezodpovedá názvu jedla. Myslím, že autorka pripravila bravčové na hríboch. Roštenka je z roštenca a hrubou múkou sa nezahusťuje. V postupe nie je ani uvedené, ako to s tou hrubou múkou zahustila. Či ju len tak nasypala? Takéto recepty zbytočne pletú neskúsené kuchárky a učia sa nesprávne variť.
pusta
no pre mňa je roštenka iba roštenka z hovädzieho mäsa a to z presne určenej časti, odtiaľ je aj zľudovelý názov pre roštenku ako takú.
myslím, že názov jedla neobstojí v žiadnom prípade a súhlasím vo všetkom s @kukulienka71
nebolo by od veci správne premenovať podľa časti bravčového mäsa na rezne, z ktorého bolo jedlo pripravené, iste chutné jedlo, ale roštenka to určite nie je. nič v zlom, len dobre mienená rada.
evanaaa
Ako prírodné bravčové rezne na hríboch je to celkom chutné jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia