Rolky zo pstruha s cibuľovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Filety zo pstruha kuchynsky opracujeme a zbavíme kostičiek. Osolíme, okoreníme a necháme odstáť, kým nespravíme nálev. Nálev pripravíme z 1 l vody, 100 ml octu, bobkových listov, celého čierneho a nového korenia, soli a mletého čierneho korenia. Nálev musí byť chuťovo silnejší, lebo pstruh a cibuľa ho vstrebú.
- Na oleji opražíme na pásiky nakrájanú cibuľu. Rozložíme ju na filety zo pstruha, zrolujeme a vzniknuté rolky zafixujeme špáradlom.
- Rolky ukladáme vedľa seba do vhodnej nádoby nahusto. Potom zalejeme horúcim nálevom (90 °C) a necháme vychladnúť. Potom dáme do chladničky odstáť do druhého dňa. Podávame s domácim chlebom.
|