Roláda Budapešť bez múky
Foto: svedka
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
6 ks |
|
300 ml |
|
50 g (alebo orechová, kokosová) |
|
Plnka: | |
400 ml |
|
1 bal. |
|
(v origináli konzervované mandarínky, maliny) |
|
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne prišľaháme 2 dcl kryštálového cukru. Mandľovú múku zmiešame s 1 dcl kryštálového cukru, zmes prisypeme do snehu a jemne zamiešame.
- 2
Rúru vyhrejeme na 175 °C. Cukrárske vrecko naplníme snehovou zmesou a s okrúhlou špičkou nastriekame asi 10 pásov na plech s papierom na pečenie - ako pri Kardinál rezoch - cca 2 cm široké a 1,5 cm vysoké. Pečieme v strede rúry presne 20 minút.
- 3
Upečené necháme na papieri úplne vychladnúť. Potom preklopíme na druhý papier, jemne stiahneme spodný papier a korpus natrieme šľahačkou vyšľahanou s vanilkovým cukrom a zmiešanou s ovocím podľa chuti. Pomocou papiera zrolujeme. A máme hotovo. Podávame ihneď alebo necháme odstať v chladničke. Nakoniec posypeme práškovým cukrom, polejeme rozpustenou čokoládou apod...
Tiež Šľahačková roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Stejně jsi dobrá, stačila jsi ji vyfotit!
Evka, i to těsto je velmi křehké, jemné a zátěž iným, hustějším krémom by nerozchodilo. Recept je dobrý, tak jak je a treba sa ponáhlať so spotrebov.