Foto: danda3
Tento recept som našla vo vianočnom čísle Diany na návšteve u tety, prvýkrát som ho robila pred Vianocami 2011, a odvtedy už ani nepočítam Zobraziť celý popisTento recept som našla vo vianočnom čísle Diany na návšteve u tety, prvýkrát som ho robila pred Vianocami 2011, a odvtedy už ani nepočítam koľkokrát, tiež na svadbu, či na rôzne oslavy. Rozpis je na jednu dávku, ale ja ich vždy robievam z dvoch, aj na fotkách sú dve dávky.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Ako prvé si rozpustíme cappuccino v 50 ml horúcej vody, použila som klasik, ale môžu byť aj iné príchute.
-
2
Múku (môže byť aj celozrnná alebo špaldová) zmiešame s ostatnými prísadami a
-
3
vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať minimálne 1 hodinu pri izbovej teplote.
-
4
V pôvodnom recepte robili rohlíčky z valčeka 1 cm hrubého a 6 cm dlhého zo zúženými koncami, ale to by mi trvalo strašne dlho, pretože som ich chcela mať rovnaké, tak som si to zjednodušila formičkou v tvare rohlíčka. Položila som na ňu kúsok potravinárskej fólie, zobrala som kúsok cesta a vtlačila som ho do formičky.
-
5
Pomocou fólie rohlíček vyklopíme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
6
Pečieme na 160 stupňoch 10 - 12 minút.
-
7
Upečené rohlíčky.
-
8
Po vychladnutí ich ponamáčame v čokoládovej poleve, ktorú si pripravíme rozpustením čokolády s kúskom cery, poleva musí byť hustá, nesmie veľmi stekať. Dáme do chladu stuhnúť. Z jednej dávky mi vyšlo cca 32 ks.
-
9
Prichystané na svadbu.
-
10
Pohľad z boku.
@tiginko Som veľmi rada, že si vyskúšala, a keď nebudem mať cappuccino po ruke, urobím ako ty.♥
@janealli Druhýkrát treba pridať podľa svojej chuti, nám vyhovuje takto.♥
Než se @Danda3 objeví, pokusím se pomoci radou: pokud potřebujeme, aby rohlíčky rychleji změkly, přidáme rozkrojené jablko, které denně vyměňujeme a za 3 dny jsou měkké. Bych tu radu prubla, nic za to nedáš, než pár jablek. Poznámka: nemáš je, doufám, v lednici? Tam by ztvrdly na tuty ještě víc. Snad jsem trochu pomohla, milá @Sovka62 krásný večer!
Ahoj, @Sovka62 , nemusíš sa báť, čím sú odležanejšie, tým sú lepšie, ale určite nebudú ako medovníky, sú skôr keksíkové, tiež som ich piekla v júli na svadbu a mali úspech na synovu svadbu sa ich tiež chystám robiť. Nechaj ich niekde hore na skrinke a uvidíš, ja ich čokoládujem až tesne pred odovzdaním, pretože čokoláda by sa v tom teple roztopila.
Ahoj @haji , to neviem, čo by spravilo, oni nebudú ako vanilkové, že sa rozsýpajú, tieto sú iné, ale keď odležia, budú fajn.
Milá @sovka , ako dopadli rohlíčky, boli v poriadku? Ja som včera piekla, aby do svadby odstáli.
Jsem napnutá stejně jako @Danda3 a proto volám haloooó milá @Sovka62 jak dopadly Cappuccino rohlíčky?!
Ahoj, akosi mi ušiel tento Tvoj komentár, ale som rada, že si vyskúšala, ďakujem.☺