Ríbezľové svieže rezy

Autor receptu: abkul

Som rada, že máme Varechu. Nachádzam tu fantastické recepty, ktoré mi pomáhajú pri každodennom rozhodovaní "čo dnes uvarím" a hlavne nové recepty, ktoré chcem ihneď vyskúšať. Je to naozaj skvelé, mať možnosť spoznať jedlá všakovakej chuti a za to patrí všetkým moja vďaka. Sem-tam aj ja prispejem svojou kvapkou tak, ako teraz. Je čas ríbezlí a pravidelne pečiem ríbezľové rezy. Recept mám už dávno od sesternice. Veľmi nám chutia. Možno budú aj Vám, ktorí sa necháte inšpirovať.

25
porcií
35 minút
príprava
22 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto urobíme nasledovne: Heru nahrejeme, aby bola mäkká a vymiešame ju s cukrom. Potom po jednom primiešame žĺtky a múku s 1/2 PDP. Hotové cesto roztlačíme na vymastený plech a dáme zapiecť na180 st. asi na 7 minút.
  2. Zakiaľ sa cesto zapeká, pripravíme si plnku: bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a potom do neho pridáme preosiaty cukor a ríbezle.
  3. Zľahka všetko premiešame
  4. Takto pripravenú plnku natrieme na zapečený koláč.
  5. Vložíme do rúry a zapekáme do zlatova asi 15 min, alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť a pokrájame mokrým nožom. Prajem dobrú chuť!