Ríbezľové koláčiky

Autor receptu: sunnywoman

Sú jednoduché na prípravu, no veľmi chutné..:D

50
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Postup

  1. Z preosiatej múky, cukru, vanilínového cukru, žĺtkov a zmäknutého tuku rýchlo zamiesime hladké cesto. Odložíme na polhodinu do chladničky.
  2. Vyformujeme valček, pokrájame asi na 40 kúskov.
  3. Urobíme guľôčky a dáme na vymastený plech (al. papier na pečenie).
  4. Mierne guľôčky roztlačíme na kolieska v strede s jamkou.
  5. Jamku, v strede koláčikov, naplníme ríbezľovým džemom.
  6. Pečieme pri teplote 175 stupňov do ružova. Vychladnuté koláčiky môžeme pocukrovať alebo poliať čokoládou.