Ríbezľové koláčiky
Autor receptu: sunnywoman
Sú jednoduché na prípravu, no veľmi chutné..:D
50 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 175 °C |
Postup
- Z preosiatej múky, cukru, vanilínového cukru, žĺtkov a zmäknutého tuku rýchlo zamiesime hladké cesto. Odložíme na polhodinu do chladničky.
- Vyformujeme valček, pokrájame asi na 40 kúskov.
- Urobíme guľôčky a dáme na vymastený plech (al. papier na pečenie).
- Mierne guľôčky roztlačíme na kolieska v strede s jamkou.
- Jamku, v strede koláčikov, naplníme ríbezľovým džemom.
- Pečieme pri teplote 175 stupňov do ružova.
Vychladnuté koláčiky môžeme pocukrovať alebo poliať čokoládou.