Ríbezľová torta

Ríbezľová torta s Cassis likérom

Autor receptu: redakcia

14
porcií
50 minút
príprava

Postup

  1. Korpus: Sušienky rozmixujeme s maslom a vysypeme na papierom vystlanú formu s priemerom 26 cm. Utlačíme a dáme do chladničky.
  2. Krém: Želatínu namočíme do studenej vody. Pyré, cukor, vanilkovú dreň a Cassis dáme variť. Pred bodom varu vypneme a zamiešame vyžmýkanú želatínu. Do šľahača dáme krémový syr, prilejeme ochutené pyré, miešame, pokým nevychladne. Vyšľaháme smotanu a opatrne premiešame ku krému. Krém vylejeme do formy na sušienkový korpus. Dáme stuhnúť na dve hodiny.
  3. Poleva: Želatínu namočíme do studenej vody. Zohrejeme pyré s cukrom, až kým sa neroztopí. Primiešame vyžmýkanú želatínu. Vychladnutú polevu vylejeme na tortu. Dáme do chladničky na tri hodiny.