Štrúdľa

Ríbezľová štrúdľa s orechmi

Autor receptu: redakcia

20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ocot s vodou dáme prevariť, necháme vychladnúť a spolu s ostatnými surovinami vymiešame hladké cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti. Tie potom postupne na látke alebo utierke rozvaľkáme na tenké pláty alebo ťaháme. Takto pripravené cesto pokvapkáme rozpustenou masťou.
  2. Na kraj, ktorý začneme rolovať, pozdĺžne dáme osladený tvaroh, popri ňom poukladáme ríbezle, tak aby ich po prekrojení štrúdle, bolo pekne vidieť. Celý plát posypeme orechmi zmiešanými s cukrom a ríbezľami. Opäť pokvapkáme masťou a pomocou látky pod cestom začneme závin rolovať. Jemne ho prenesieme na plech s papierom. Podobne naplníme aj ostatné cestá, plniť môžeme podľa chuti aj makom, orechmi, čerešňami alebo strúhanými jablkami.
  3. Nakoniec štrúdle na plechu potrieme masťou a dáme piecť. Pečieme asi 20–30 minút dozlatista pri teplote 180 °C.