Štrúdľa
Ríbezľová štrúdľa s orechmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Ocot s vodou dáme prevariť, necháme vychladnúť a spolu s ostatnými surovinami vymiešame hladké cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti. Tie potom postupne na látke alebo utierke rozvaľkáme na tenké pláty alebo ťaháme. Takto pripravené cesto pokvapkáme rozpustenou masťou.
- Na kraj, ktorý začneme rolovať,
pozdĺžne dáme osladený tvaroh, popri
ňom poukladáme ríbezle, tak aby ich
po prekrojení štrúdle, bolo pekne
vidieť. Celý plát posypeme orechmi
zmiešanými s cukrom a ríbezľami. Opäť
pokvapkáme masťou a pomocou látky
pod cestom začneme závin rolovať.
Jemne ho prenesieme na plech s papierom. Podobne naplníme aj ostatné cestá, plniť môžeme podľa chuti aj makom, orechmi,
čerešňami alebo strúhanými jablkami.
- Nakoniec štrúdle na plechu potrieme masťou
a dáme piecť. Pečieme asi 20–30 minút
dozlatista pri teplote 180 °C.
|