Foto: ailuj82
Tento zákusok robievam už zopár rokov. Má úspech aj ako torta. Kto ochutnal, pýtal recept ?
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
4 PL horúca |
|
4 PL |
|
150 g |
|
1 PL |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
1 Ks |
|
|
|
|
|
(maliny, ríbezle, čučoriedky, jahody) |
|
Postup
-
1
Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na sneh.
- 2
Žĺtky s cukrom vyšľaháme, postupne pridávame horúcu vodu, olej a rum. Šľaháme asi 10 minút. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, zamiešame a jemne zapracujeme sneh z bielkov.
- 3
Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme (10 minút, 180 °C).
- 4
Mascarpone zmiešame so šľahačkou, pridáme podľa chuti práškový a vanilkový cukor. Vyšľaháme na tuhý krém.
- 5
Z upečenej a vychladnutej piškóty opatrne stiahneme papier, polejeme (horúca voda + rum + ovocný sirup podľa chuti) a prekrojíme na polovicu.
- 6
Jednu časť opatrne potrieme plnkou (trochu si necháme ešte na vrch), uložíme ovocie podľa chuti alebo sezóny.
- 7
Prikryjeme druhou polovicou, pritlačíme a natrieme zvyšok plnky. Ozdobíme ovocím, kakaom, ja som použila šablónu a karob.
- 8
Zákusok necháme v chladničke stuhnúť a pokrájame. Ja som robila z dvojitej dávky.
Tiež ovocný zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu