Ovocný zákusok
Ovocný zákusok

Rezy Džúlia

ailuj82 - fotkaailuj82, 2. septembra 2021
Rezy Džúlia
Foto: ailuj82

Tento zákusok robievam už zopár rokov. Má úspech aj ako torta. Kto ochutnal, pýtal recept 😉

20
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL horúca
4 PL
150 g
1 PL
200 g
1 ČL
Plnka:
250 g
250 ml
2 PL
1 Ks
 (maliny, ríbezle, čučoriedky, jahody)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na sneh.

  2. 2

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme, postupne pridávame horúcu vodu, olej a rum. Šľaháme asi 10 minút. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, zamiešame a jemne zapracujeme sneh z bielkov.

  3. 3

    Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme (10 minút, 180 °C).

  4. 4

    Mascarpone zmiešame so šľahačkou, pridáme podľa chuti práškový a vanilkový cukor. Vyšľaháme na tuhý krém.

  5. 5

    Z upečenej a vychladnutej piškóty opatrne stiahneme papier, polejeme (horúca voda + rum + ovocný sirup podľa chuti) a prekrojíme na polovicu.

  6. 6

    Jednu časť opatrne potrieme plnkou (trochu si necháme ešte na vrch), uložíme ovocie podľa chuti alebo sezóny.

    Rezy Džúlia - obrázok 6
  7. 7

    Prikryjeme druhou polovicou, pritlačíme a natrieme zvyšok plnky. Ozdobíme ovocím, kakaom, ja som použila šablónu a karob.

    Rezy Džúlia - obrázok 7
  8. 8

    Zákusok necháme v chladničke stuhnúť a pokrájame. Ja som robila z dvojitej dávky.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Torty, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

hubata
Takyto typ zakuskov milujem v lete: vsetko sa robi v jednej mise, lahucky ako pierko, vyuzije sa ovocie zo zahrady a je aj pre oci pekny. S dovolenim ukladam do mojej KK, lebo leto este nekonci. Vdaka.
motyka
Veľmi pekný pre oko a určite výborný pre žalúdoček. Moji stravníci by ho uvítali cez víkend. Asi sa prinútim a upečiem. V záhrade je ešte dosť ovocia. Ale pre istotu - ukladám do KK. A ďakujem za recept. Je výborný ....