Ovocný zákusok
Rezy Džúlia
Autor receptu: ailuj82
Tento zákusok robievam už zopár rokov. Má úspech aj ako torta.* Kto
ochutnal, pýtal recept ?
20 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na sneh.
- Žĺtky s cukrom vyšľaháme, postupne pridávame horúcu vodu, olej a rum. Šľaháme asi 10 minút. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, zamiešame a jemne zapracujeme sneh z bielkov.
- Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme (10 minút, 180 °C).
- Mascarpone zmiešame so šľahačkou, pridáme podľa chuti práškový a vanilkový cukor.
Vyšľaháme na tuhý krém.
- Z upečenej a vychladnutej piškóty opatrne stiahneme papier, polejeme (horúca voda + rum + ovocný sirup podľa chuti) a prekrojíme na polovicu.
- Jednu časť opatrne potrieme plnkou (trochu si necháme ešte na vrch), uložíme ovocie podľa chuti alebo sezóny.
- Prikryjeme druhou polovicou, pritlačíme a natrieme zvyšok plnky.
Ozdobíme ovocím, kakaom, ja som použila šablónu a karob.
- Zákusok necháme v chladničke stuhnúť a pokrájame.
Ja som robila z dvojitej dávky.