Ovocný zákusok

Rezy Džúlia

Autor receptu: ailuj82

Tento zákusok robievam už zopár rokov. Má úspech aj ako torta.* Kto ochutnal, pýtal recept ?

20
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na sneh.
  2. Žĺtky s cukrom vyšľaháme, postupne pridávame horúcu vodu, olej a rum. Šľaháme asi 10 minút. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, zamiešame a jemne zapracujeme sneh z bielkov.
  3. Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme (10 minút, 180 °C).
  4. Mascarpone zmiešame so šľahačkou, pridáme podľa chuti práškový a vanilkový cukor. Vyšľaháme na tuhý krém.
  5. Z upečenej a vychladnutej piškóty opatrne stiahneme papier, polejeme (horúca voda + rum + ovocný sirup podľa chuti) a prekrojíme na polovicu.
  6. Jednu časť opatrne potrieme plnkou (trochu si necháme ešte na vrch), uložíme ovocie podľa chuti alebo sezóny.
  7. Prikryjeme druhou polovicou, pritlačíme a natrieme zvyšok plnky. Ozdobíme ovocím, kakaom, ja som použila šablónu a karob.
  8. Zákusok necháme v chladničke stuhnúť a pokrájame. Ja som robila z dvojitej dávky.