Rezy á la Florida

archaa - fotkaarchaa, 11. mája 2015
Rezy á la Florida
Foto: archaa

"Florida" je známa tým, že je s ovocím. Tieto rezy sú bez, ale sú im veľmi podobné a zatiaľ nikdy nesklamali. Tento recept je Zobraziť celý popis"Florida" je známa tým, že je s ovocím. Tieto rezy sú bez, ale sú im veľmi podobné a zatiaľ nikdy nesklamali. Tento recept je na celý plech, ja som robila do tortovej formy a tak mi stačilo piecť len z polovičnej dávky.

45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
5 ks
1 dl
1 dl
1 bal.
Krém:
700 ml
2 bal.
2 PL
5 PL
1 bal.
1 ks (alebo Hera)
Karamelová šľahačka:
4 PL
300 ml
2 bal.
Okrem toho:
 na potretie
 na posyp (alebo ryža)




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech a pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút (sledovať!).

  2. 2

    Po upečení necháme vychladnúť a opatrne strhneme papier. Cesto otočíme hladkou stranou nadol, lepšie bude držať krém. Natrieme ho džemom.

  3. 3

    Na krém si dáme variť časť mlieka s cukrom a vanilkou. V zbytku si rozšľaháme klasy s múkou. Uvaríme hustý krém, do ktorého po odstavení ihneď po kúskoch primiešavame palmarín alebo heru a elektrickým šľahačom vyšľaháme na hladký krém, ktorý necháme trocha vychladnúť. Potom ho narieme na cesto potreté džemom.

  4. 4

    Karamelovú šľahačku si pripravíme tak, že si cukor rozpustíme a upražíme na karamel, zalejeme mliekom, necháme prejsť varom a poriadne vychladíme. Potom primiešame šľahačky v prášku a vyšľaháme. Navrstvíme na krém a posypeme čokoládou alebo nejakou ozdobnou ryžou.

  5. 5

    Odložíme do chladu aspoň na dve hodiny.

  6. 6

    Potom nakrájame a podávame.

    Rezy á la Florida - obrázok 6

Diskusia k receptu

archaa
@smejkad : hihi, máš pravdu, vydržať sa to nedá, ale mal by sa podávať vychladený a stuhnutý ....tak...žeby cez noc...a rýchlo spať, aby už bolo zajtra :D
karola
zakusok je vyborny ,ja som ho už robila,prave teraz na vykend idem robit 2x ale chcem tam pridat lesne ovocie a jahody.
karola
zakusok je vyborny ja som ho robila 3x aj s ovocim. dakujem za recept.
archaa
@Karola (7.10.2016 23:42)

To som velmi rada ze zakusocek chuti aj vam...vdaka za spravicku