"Florida" je známa tým, že je s ovocím. Tieto rezy sú bez, ale sú im veľmi podobné a zatiaľ nikdy nesklamali. Tento recept je Zobraziť celý popis"Florida" je známa tým, že je s ovocím. Tieto rezy sú bez, ale sú im veľmi podobné a zatiaľ nikdy nesklamali. Tento recept je na celý plech, ja som robila do tortovej formy a tak mi stačilo piecť len z polovičnej dávky.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 dl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 dl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| Krém: | |
| 700 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks (alebo Hera) | 
                                                             | 
                                                    
| Karamelová šľahačka: | |
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| Okrem toho: | |
| na potretie | 
                                                             | 
                                                    
| na posyp (alebo ryža) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech a pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút (sledovať!).
- 2
 Po upečení necháme vychladnúť a opatrne strhneme papier. Cesto otočíme hladkou stranou nadol, lepšie bude držať krém. Natrieme ho džemom.
- 3
 Na krém si dáme variť časť mlieka s cukrom a vanilkou. V zbytku si rozšľaháme klasy s múkou. Uvaríme hustý krém, do ktorého po odstavení ihneď po kúskoch primiešavame palmarín alebo heru a elektrickým šľahačom vyšľaháme na hladký krém, ktorý necháme trocha vychladnúť. Potom ho narieme na cesto potreté džemom.
- 4
 Karamelovú šľahačku si pripravíme tak, že si cukor rozpustíme a upražíme na karamel, zalejeme mliekom, necháme prejsť varom a poriadne vychladíme. Potom primiešame šľahačky v prášku a vyšľaháme. Navrstvíme na krém a posypeme čokoládou alebo nejakou ozdobnou ryžou.
- 5
 Odložíme do chladu aspoň na dve hodiny.
- 6
 Potom nakrájame a podávame.
                                                    
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




 


vyzera uzasne, aspon podla mojho chutoveho vkusu urcite :-)
To som velmi rada ze zakusocek chuti aj vam...vdaka za spravicku