Rezy á la Florida

Autor receptu: archaa

"Florida" je známa tým, že je s ovocím. Tieto rezy sú bez, ale sú im veľmi podobné a zatiaľ nikdy nesklamali. Tento recept je na celý plech, ja som robila do tortovej formy a tak mi stačilo piecť len z polovičnej dávky.

45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech a pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút (sledovať!).
  2. Po upečení necháme vychladnúť a opatrne strhneme papier. Cesto otočíme hladkou stranou nadol, lepšie bude držať krém. Natrieme ho džemom.
  3. Na krém si dáme variť časť mlieka s cukrom a vanilkou. V zbytku si rozšľaháme klasy s múkou. Uvaríme hustý krém, do ktorého po odstavení ihneď po kúskoch primiešavame palmarín alebo heru a elektrickým šľahačom vyšľaháme na hladký krém, ktorý necháme trocha vychladnúť. Potom ho narieme na cesto potreté džemom.
  4. Karamelovú šľahačku si pripravíme tak, že si cukor rozpustíme a upražíme na karamel, zalejeme mliekom, necháme prejsť varom a poriadne vychladíme. Potom primiešame šľahačky v prášku a vyšľaháme. Navrstvíme na krém a posypeme čokoládou alebo nejakou ozdobnou ryžou.
  5. Odložíme do chladu aspoň na dve hodiny.
  6. Potom nakrájame a podávame.