Rezeň - Stanica Prešov
Autor receptu: stefanm
Vyprážané , obaľované rezne ! Gastronomický fenomén ktorý v minulom storočí ovládol planétu . Jeho čaru podľahli aj moje chuťové orgány a tak vám predkladám jeden z mojich nespočetných rezňov ktoré som vo svojej tridsaťročnej praxi kuchára - amatéra vyrobil.Trápi ma názor,že vyprážaný rezeň je nezdravý . Nezdravý je nezdravo(!) pripravený rezeň !!No a názov preto lebo v reštauráciach v centre nášho mesta na jedálnom lístku rezeň nenájdete . Ale na stanici vo výkladnom boxe sú!
6 porcií |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- V úvode vás chcem upozorniť , že hudobnogastronomický klip je už pripravený a vzhľadom na to , že rezeň je moje obľúbené jedlo , pripravil som pre vás bonus v podobe druhého klipu v ktorom vám prinášam ukážku mojich rezňov z mojej knižnice a v závere aj prekvapenie !!!
Vykostené kuracie mäso osolíme , podľa chuti okoreníme a namočené v oleji necháme aspoň hodinu postáť .
- Obalíme ich v hladkej múke , vajíčku v ktorom sme rozšľahali rozotrený cesnak , tatarku a strúhaný syr a v zmiešanej strúhanke .
- Namočíme ich do vychladnutej roztopenéj bravčovej masti , preložíme na plech s pečiacim papierom a v rúre ...
- ... dochrumkava upečieme . Necháme vsiaknuť prebytočný tuk do papierovej utierky a podávame .
- Ako prílohu som zvolil zemiakovú "skorokašu" , cviklový šalát s chrenovou šľahačkou a citrónové pivo .
- Ak priložíte nos tesne k monitoru vášho PC určite ucítite tu neprekonateľnú vôňu ktorá vás musí naplniť blahom ! :)