Rezeň - Stanica Prešov

Autor receptu: stefanm

Vyprážané , obaľované rezne ! Gastronomický fenomén ktorý v minulom storočí ovládol planétu . Jeho čaru podľahli aj moje chuťové orgány a tak vám predkladám jeden z mojich nespočetných rezňov ktoré som vo svojej tridsaťročnej praxi kuchára - amatéra vyrobil.Trápi ma názor,že vyprážaný rezeň je nezdravý . Nezdravý je nezdravo(!) pripravený rezeň !!No a názov preto lebo v reštauráciach v centre nášho mesta na jedálnom lístku rezeň nenájdete . Ale na stanici vo výkladnom boxe sú!

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V úvode vás chcem upozorniť , že hudobnogastronomický klip je už pripravený a vzhľadom na to , že rezeň je moje obľúbené jedlo , pripravil som pre vás bonus v podobe druhého klipu v ktorom vám prinášam ukážku mojich rezňov z mojej knižnice a v závere aj prekvapenie !!! Vykostené kuracie mäso osolíme , podľa chuti okoreníme a namočené v oleji necháme aspoň hodinu postáť .
  2. Obalíme ich v hladkej múke , vajíčku v ktorom sme rozšľahali rozotrený cesnak , tatarku a strúhaný syr a v zmiešanej strúhanke .
  3. Namočíme ich do vychladnutej roztopenéj bravčovej masti , preložíme na plech s pečiacim papierom a v rúre ...
  4. ... dochrumkava upečieme . Necháme vsiaknuť prebytočný tuk do papierovej utierky a podávame .
  5. Ako prílohu som zvolil zemiakovú "skorokašu" , cviklový šalát s chrenovou šľahačkou a citrónové pivo .
  6. Ak priložíte nos tesne k monitoru vášho PC určite ucítite tu neprekonateľnú vôňu ktorá vás musí naplniť blahom ! :)