Rezance so smaženou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: pacik
Toto jedlo pod takýmto názvom varievala moja babka, mama a teraz varím ja.
3 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Kapustu zbavíme nepekných listov a pokrájame.
- Vo väčšom kastróli roztopíme maslo, asi 125 g a na ňom orestujeme kapustu. Posolíme a pod pokrievkou necháme dusiť. Neprilievame vodu! Občas premiešame.
- Keď kapusta čiastočne zmäkne, kastról poodkryjeme a za občasného premiešania ďalej dusíme za súčasného odparovania vydusenej vody.
- Keď kapusta zmäkne, kastról odkryjeme, zvýšime teplotu pod ním a teraz už za výdatnejšieho miešania smažíme. Miešanie nepodceňovať, aby kapusta neprihorela. Musí sa usmažiť do peknej zlatavej farby. Pri smažení získa sladkastú chuť.
- Medzitým si uvaríme široké rezance, zmiešame s usmaženou kapustou, podľa potreby a chuti ešte môžeme pridať roztopené maslo a soľ, naložíme na tanier a vychutnávame. Aspoň my doma určite, až po dno kastróla. Možno, že zachutí aj vám.