Restovaná cuketa so seitanom a divokou ryžou v cuketovej miske na šafránovej omáčke

pumaamravec - fotkapumaamravec, 21. novembra 2013

Toto jedlo je jednoduché, no vyzerá elegantne, dobre zasýti a chute spolu pekne ladia.

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 pohára
1 ks
2 menšie steaky
štipka
100 ml
na opečenie
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cuketu rozrežeme po dlžke na polovicu. Odrežeme z každej polky po celej dlžke plátok asi 3 mm hrubý. Tieto 2 plátky vytvoria misku.

  2. 2

    Zvyšnú cuketu nakrájame na kúsky a spolu so seitanom opečieme na oleji dozlatista. Opečieme aj plátky tvoriace misku.

  3. 3

    Ryžu uvaríme podľa návodu.

  4. 4

    Na šafránovú omáčku zmiešame smotanu a šafrán v malom hrnci a na najmenšom plamienku varíme kým sa omáčka zredukuje a chute spoja. Osolíme podľa chuti.

  5. 5

    Zmiešame ryžu so seitanom a nakrájanou cuketou a dáme aspoň 3/4 zmesi na tanier. Okolo omotáme 2 plátky cukety a prichytíme drievkami na špíz. Dodáme zbytok cuketovo-ryžovo-seitanovej zmesi nech sa miska naplní. Na tanier vylejeme šafránovú omáčku a okoreníme podľa chuti. Podávame. :)

  6. 6

    Rastlinnú smotanu na varenie som použila značku Joya. Kto chce môže použit klasickú smotanu na varenie.

Diskusia k receptu

katka78
Na toto jedlo by ma prehovárať veru nemuseli :-)
starykuchar
Pokiaľ ma pamäť neklame tak po slovensky je divá ryža a nie divoká. Divoký môže byť tak kôň.
kristtin
mne sa divoka ryza paci...a inak ahoj miska !!! :D baklazan si vymenila za cuketu ? ;)
lubkabubka
Teda, pri pohľade na toto jedlo ma hneď napadlo, že to uvaril nejaký šéfkuchár. Príjemné prekvapenie, že je to od tak mladej ženy, klobúk dole pred kreativitou!
radox1
super prezentacia aj jedlo,v profile som si precital ze sa vyhybas zivocisnym zlozkam,ale naozaj si myslis ze ta transmastna kyselina je zdravsia ako
prava smotana?
pumaamravec
@radox1 pozivam rozne smotany rastlinneho povodu a nemyslim si ze su nezdravsie kedze vo vela pripadoch je zlozenie napriklad, voda, spalda a kukuricny skrob, niekedy len voda, ovos, citronova stava alebo voda, sojovy zaklad skrob:) mne mlieko nerobi dobre a prava smotana tiez nie je najzdravsia kedze kravy napchaju antibiotikami a roznymi hormonmi aby davalj viac mlieka a toto sa samozrejme dostava aj do mlieka z ktoreho sa robi smotana...je to vec nazoru :)
pseudocognac
ZE je nieco niekde napisane este neznamena, ze je to spravne. Dost zalezi od toho, KDE je to napisane.

Poznam mnohych chovatelov a este som nepocula, zeby kravy nachavali hormonmi, aby davali mlieko. ATB sa pouzivaju akurat, ked su kravy chore a vtedy ich mlieko do tanku, ktory chodi na farmu a vykupuje mlieko, neputuje, pretoze sofer a kontrolor v jednej osobe robi pred vykupom testy mlieka.


By som si veci overovala, kym cosi vypustim z ust. Alebo napisem.