Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob fotorecept

pusta - fotkapusta, 25. júna 2015
Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob (fotorecept)
Foto: pusta

Bravčová pečeň sa pripravuje často restovaním, , každý má svoj obľúbený spôsob, u nás doma ju robievam na madarský spôsob, ktorý je odlišný v postupe, obsahuje veľa papriky, je ľahko pikantná a nikdy sa nezahusťuje múkou, má málo šťavy, má výraznú paprikovo - cibuľovú chuť, ide o mimoriadne obľúbenú pochúťku madarskej kuchyne, príprava je rýchla a jednoduchá,recept pridávam pre milovníkov jedál z pečene.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 90 - 100 °C

Suroviny

600 g
1 ks veľká
3 PL domáca (alebo olej)
1 PL kvalitná mletá (alebo iná kval.)
1 ČL kvalitná mletá
podľa chuti čerstvo mleté
podľa chuti drvená sušená
podľa chuti
cca 100 ml horúca

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytú osušenú bravčovú pečeň som pokrájala na malé prúžky,...

    Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...na rozohriatej domácej bravčovej masti som orestovala cibuľu pokrájanú na jemno takmer do hneda,...

    Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ....na cibuli som sprudka orestovala bravčovú pečeň za stáleho miešania, pričom sa z jej povrchu uvoľňujú drobné omrvinky pečene ktoré spolu s cibuľou prirodzeným spôsobom zahustia šťavu, nikdy sa nezahusťuje múkou, ...

    Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...ked bola pečeň orestovaná, okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením, premiešala som,...

    Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...pridala som len asi dve štipky majoránky, nesmie sa jej dať viac, aby sa neuvoľnila jej nepríjemná horká a nakyslá chuť,znovu som premiešala,

    Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...hrniec s pečeňou som stiahla z ohňa, pridala som obe papriky, nechala som ich úplne rozpustiť v tuku, vrátila späť nad plameň a za usilovného poctivého stáleho miešania som pečeň restovala chvíľu v tomto paprikovo - cibuľovom základe, týmto sa pečeň výrazne ochutí paprikou i cibuľou, treba dávať pozor, aby sa paprika nepripálila,...

    Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...pečeň som nesolila, aby nestvrdla, podliala som cca 100 ml vriacej vody, prikryla pokrievkou a dusila na strednom plameni do mäkka asi 10 minút, nie dlhšie, aby pečeň nestvrdla,...

    Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...ked je pečeň hotová, šťavy má byť málo, v podstate je vydusená takmer až na tuk, nemá byť hustá, v žiadnom prípade sa nezahusťuje múkou,...

    Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...horúcu pečeň som osolila až na tanieri a podávala s dusenou ryžou, vhodné sú aj varené zemiaky, zemiaková kaša alebo len krajec čerstvo upečeného domáceho chleba,...

    Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...ide o rýchlu a jednoduchú prípravu pečene, šťava je prirodzene zahustená cibuľou a drobnými omrvinkami z pečene, ktoré sa uvoľnili z jej povrchu pri restovaní, pečeň má výraznú paprikovo - cibuľovú chuť, je to ľahko pikantná a mimoriadne obľúbená pochúťka madarskej kuchyne, skúste pečeň raz pripraviť týmto spôsobom, recept vrelo odporúčam do priazne milovníkov jedál z pečene.

    Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
To nie je restovaná,ale dusená pečeň.Restovaná sa nikdy nepodlieva vodou.Pečeň sa preloží na tanier,do výpeku sa prileje 1-2PL vývaru (príp.vody),trošku soli ,nechá prevrieť a zaleje sa pečeň.Majoránka sa dáva až na konci,ona horkne tepelnou úpravou (nie množstvom).Dávam aj rascu a štipku granulovaného cesnaku.
je tu viac receptov na restovanú pečeň, kde sa pridáva majoránka skôr a veľa, podlieva sa podstatne väčším množstvom vody, dokonca je tam dosť múky, nikto pod týmito receptami nemal žiadne výhrady, len tu má každý pripomienku.
ide o to, že majoránka je horká vo väčšom množstve. dlhým varením a státím, tu je správne použitá.
podľa môjho názoru je to super recept
dávam 5*