Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob fotorecept
Foto: pusta
Bravčová pečeň sa pripravuje často restovaním, , každý má svoj obľúbený spôsob, u nás doma ju robievam na madarský spôsob, ktorý je odlišný v Zobraziť celý popisBravčová pečeň sa pripravuje často restovaním, , každý má svoj obľúbený spôsob, u nás doma ju robievam na madarský spôsob, ktorý je odlišný v postupe, obsahuje veľa papriky, je ľahko pikantná a nikdy sa nezahusťuje múkou, má málo šťavy, má výraznú paprikovo - cibuľovú chuť, ide o mimoriadne obľúbenú pochúťku madarskej kuchyne, príprava je rýchla a jednoduchá,recept pridávam pre milovníkov jedál z pečene.
porcie
príprava
na 90 - 100 °C
Suroviny
600 g |
|
1 ks veľká |
|
3 PL domáca (alebo olej) |
|
1 PL kvalitná mletá (alebo iná kval.) |
|
1 ČL kvalitná mletá |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
podľa chuti drvená sušená |
|
podľa chuti |
|
cca 100 ml horúca |
|
Postup
-
1
Umytú osušenú bravčovú pečeň som pokrájala na malé prúžky,...
-
2
...na rozohriatej domácej bravčovej masti som orestovala cibuľu pokrájanú na jemno takmer do hneda,...
-
3
....na cibuli som sprudka orestovala bravčovú pečeň za stáleho miešania, pričom sa z jej povrchu uvoľňujú drobné omrvinky pečene ktoré spolu s cibuľou prirodzeným spôsobom zahustia šťavu, nikdy sa nezahusťuje múkou, ...
-
4
...ked bola pečeň orestovaná, okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením, premiešala som,...
-
5
...pridala som len asi dve štipky majoránky, nesmie sa jej dať viac, aby sa neuvoľnila jej nepríjemná horká a nakyslá chuť,znovu som premiešala,
-
6
...hrniec s pečeňou som stiahla z ohňa, pridala som obe papriky, nechala som ich úplne rozpustiť v tuku, vrátila späť nad plameň a za usilovného poctivého stáleho miešania som pečeň restovala chvíľu v tomto paprikovo - cibuľovom základe, týmto sa pečeň výrazne ochutí paprikou i cibuľou, treba dávať pozor, aby sa paprika nepripálila,...
-
7
...pečeň som nesolila, aby nestvrdla, podliala som cca 100 ml vriacej vody, prikryla pokrievkou a dusila na strednom plameni do mäkka asi 10 minút, nie dlhšie, aby pečeň nestvrdla,...
-
8
...ked je pečeň hotová, šťavy má byť málo, v podstate je vydusená takmer až na tuk, nemá byť hustá, v žiadnom prípade sa nezahusťuje múkou,...
-
9
...horúcu pečeň som osolila až na tanieri a podávala s dusenou ryžou, vhodné sú aj varené zemiaky, zemiaková kaša alebo len krajec čerstvo upečeného domáceho chleba,...
-
10
...ide o rýchlu a jednoduchú prípravu pečene, šťava je prirodzene zahustená cibuľou a drobnými omrvinkami z pečene, ktoré sa uvoľnili z jej povrchu pri restovaní, pečeň má výraznú paprikovo - cibuľovú chuť, je to ľahko pikantná a mimoriadne obľúbená pochúťka madarskej kuchyne, skúste pečeň raz pripraviť týmto spôsobom, recept vrelo odporúčam do priazne milovníkov jedál z pečene.
pláva to v kope masti,bodaj by nie ,ked ste jej dali 3 PL.
restovana pecen sa restuje-opeka bez prikryvky,vy ste ju prikrytu dusila,co je rozdiel.
ako sa vam podarilo stavu vydusit na tuk,ked ste ju robila prikrytu,a nemala sa kam odparovat?
robíme ako prvé jedlo na zabíjačkách ako @begonia2
výborné 5*
ide o to, že majoránka je horká vo väčšom množstve. dlhým varením a státím, tu je správne použitá.
podľa môjho názoru je to super recept
dávam 5*
Pusta, takto to robim aj ja, bez muky, ale z kuracich pecienok, moja rodina bravcovu pecen nechce. davam na koniec strucik cesnaku. no a teraz vyskusam aj majoranku. diky za recept!
vďaka za mnohé podnety-nielen pri tomto recepte..
Neviem si totižto predstaviť , čo by mohla hľadať múka v restovanej pečienke. Ak ešte označíte recept za maďarskú prípravu, tak predpokladám, že viete, že v Maďarsku sa múka nedáva ani do gulášu, na rozdiel od slovenskej či českej prípravy.
Múka patrí do chleba a nie do pečienky alebo do gulášu, paprikášu a perkeltu.
Správne po slovensky je majorán a nie majoránka (to je po česky, na každom dvojjazyčnom obale to je zreteľne vidieť).