Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Bravčová pečeň sa pripravuje často restovaním, , každý má svoj obľúbený spôsob, u
nás doma ju robievam na madarský spôsob, ktorý je odlišný v postupe, obsahuje veľa
papriky, je ľahko pikantná a nikdy sa nezahusťuje múkou, má málo šťavy, má
výraznú paprikovo - cibuľovú chuť, ide o mimoriadne obľúbenú pochúťku madarskej
kuchyne, príprava je rýchla a jednoduchá,recept pridávam pre milovníkov jedál z
pečene.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút na 90 - 100 °C |
Postup- Umytú osušenú bravčovú pečeň som pokrájala na malé prúžky,...
- ...na rozohriatej domácej bravčovej masti som orestovala cibuľu pokrájanú na jemno takmer do hneda,...
- ....na cibuli som sprudka orestovala bravčovú pečeň za stáleho miešania, pričom sa z jej povrchu uvoľňujú drobné omrvinky pečene ktoré spolu s cibuľou prirodzeným spôsobom zahustia šťavu, nikdy sa nezahusťuje múkou, ...
- ...ked bola pečeň orestovaná, okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením, premiešala som,...
- ...pridala som len asi dve štipky majoránky, nesmie sa jej dať viac, aby sa neuvoľnila jej nepríjemná horká a nakyslá chuť,znovu som premiešala,
- ...hrniec s pečeňou som stiahla z ohňa, pridala som obe papriky, nechala som ich úplne rozpustiť v tuku, vrátila späť nad plameň a za usilovného poctivého stáleho miešania som pečeň restovala chvíľu v tomto paprikovo - cibuľovom základe, týmto sa pečeň výrazne ochutí paprikou i cibuľou, treba dávať pozor, aby sa paprika nepripálila,...
- ...pečeň som nesolila, aby nestvrdla, podliala som cca 100 ml vriacej vody, prikryla pokrievkou a dusila na strednom plameni do mäkka asi 10 minút, nie dlhšie, aby pečeň nestvrdla,...
- ...ked je pečeň hotová, šťavy má byť málo, v podstate je vydusená takmer až na tuk, nemá byť hustá, v žiadnom prípade sa nezahusťuje múkou,...
- ...horúcu pečeň som osolila až na tanieri a podávala s dusenou ryžou, vhodné sú aj varené zemiaky, zemiaková kaša alebo len krajec čerstvo upečeného domáceho chleba,...
- ...ide o rýchlu a jednoduchú prípravu pečene, šťava je prirodzene zahustená cibuľou a drobnými omrvinkami z pečene, ktoré sa uvoľnili z jej povrchu pri restovaní, pečeň má výraznú paprikovo - cibuľovú chuť, je to ľahko pikantná a mimoriadne obľúbená pochúťka madarskej kuchyne, skúste pečeň raz pripraviť týmto spôsobom, recept vrelo odporúčam do priazne milovníkov jedál z pečene.
|