Rebriňačka (fotorecept)
Autor receptu: jody
Ďalšia z radu fazuľovíc... :-)
15 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľu namočíme deň vopred. Na druhý deň šupneme do hrnca rebrá, posekané strúčky cesnaku a roh s feferónkou a dáme variť. Ak máte ale to tzv. údené v igelite, čo ani dymom neprešlo, varte spolu s fazuľou.
- Podlejeme studenou vodou a šupneme tam mrkvovú vňať na vyvarenie. Nesolila som, ale závisí od údeného. Tieto boli riadne zaúdené. :-)
- Keď je mäso polomäkké, šupneme tam odmočenú fazuľu Švábku aj s vodou. Proti nadúvaniu pridáme mletý ďumbier.
- Po pol hodine pridáme na menšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen).
- Keď je fazuľa polomäkká, nasypeme kocky zemiakov a teraz už posolíme, aby mali zemiaky chuť.
- Zemiakom už chýba len málo a tak pridáme zátriepku zo smotany a múky. Prevaríme 5 minút.
- Servírujeme ako chceme. :-) Prajem dobrú chuť. :-)