Rebriňačka (fotorecept)

Autor receptu: jody

Ďalšia z radu fazuľovíc... :-)

15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľu namočíme deň vopred. Na druhý deň šupneme do hrnca rebrá, posekané strúčky cesnaku a roh s feferónkou a dáme variť. Ak máte ale to tzv. údené v igelite, čo ani dymom neprešlo, varte spolu s fazuľou.
  2. Podlejeme studenou vodou a šupneme tam mrkvovú vňať na vyvarenie. Nesolila som, ale závisí od údeného. Tieto boli riadne zaúdené. :-)
  3. Keď je mäso polomäkké, šupneme tam odmočenú fazuľu Švábku aj s vodou. Proti nadúvaniu pridáme mletý ďumbier.
  4. Po pol hodine pridáme na menšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen).
  5. Keď je fazuľa polomäkká, nasypeme kocky zemiakov a teraz už posolíme, aby mali zemiaky chuť.
  6. Zemiakom už chýba len málo a tak pridáme zátriepku zo smotany a múky. Prevaríme 5 minút.
  7. Servírujeme ako chceme. :-) Prajem dobrú chuť. :-)