Rebarborový koláč s pudingom
Autor receptu: salinka
Chutný, osviežujúci koláč.
8 porcií |
40 minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup
- Z pripravených surovín vypracujeme cesto, dáme na hodinu odpočinúť do chladničky. Medzitým si uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Rebarboru si ošúpeme a nakrájame na kúsky.
- Odležané cesto vyvaľkáme a prenesieme do vymastenej a vysypanej koláčovej formy s priemerom 27 cm. Nasypeme nakrájanú rebarboru a zalejeme vanilkovým pudingom. Mne ešte ostala rebarbora, tak som ju elegantne rozhodila na puding. Koláč pečieme pri 190 stupňoch asi 40 minút. Nedočkavci jedli ešte horúci (lávový:-), ostatní vydržali, kým vychladol. Dobrú chuť.