:-))
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
170 g |
|
8-9 PL vlažná |
|
200 g |
|
1 ks |
|
8-9 PL |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
6 PL |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
125 g |
|
200 g |
|
5 PL |
|
Sirupová poleva: | |
400 ml |
|
100 ml |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
Ostatné: | |
cca 300 g očistená, nakrájaná na kocky |
|
4 PL |
|
trocha |
|
Postup
-
1
Cesto: žltky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, vymiešame, pridáme múku s práškom do pečiva, olej a dobre vymiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Cesto dáme do tortovej formy - vymastenej a vymúčenej. Upečieme.
- 2
Rebarboru s kryšt. cukrom a trochou vody chvíľu podusíme, aby zmäkla. Plnka: uvaríme si kašu z mlieka , z krupice a z kryšt.cukru. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým a vanilk. cukrom, pridáme do kaši a vyšľaháme, pridáme aj tvaroh a vymiešame.
- 3
Vychladnutý korpus prerežeme na dve časti. Potrieme polovicou plnky, prikryjeme druhou časťou korpusu a znovu potrieme krémom. Na krém dáme udusenú a vychladenú rebarboru. Zalejeme sirupovou polevou.
- 4
Sirupová poleva: do vody dáme cukor, sirup kiwi a Zlatý klas. Uvaríme puding. Odložíme na jednu minútku , aby mierne ochladol a potom polejeme tortu. Necháme stuhnúť. Tortu so sirupovou polevou nechávam vo forme, aby poleva nestiekla. Až po stuhnutí oddelím obruč formy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu