Rebarborovo-tvarohová pochúťka

Autor receptu: 3sandra3

:-))

Suroviny

Postup

  1. Cesto: žltky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, vymiešame, pridáme múku s práškom do pečiva, olej a dobre vymiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Cesto dáme do tortovej formy - vymastenej a vymúčenej. Upečieme.
  2. Rebarboru s kryšt. cukrom a trochou vody chvíľu podusíme, aby zmäkla. Plnka: uvaríme si kašu z mlieka , z krupice a z kryšt.cukru. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým a vanilk. cukrom, pridáme do kaši a vyšľaháme, pridáme aj tvaroh a vymiešame.
  3. Vychladnutý korpus prerežeme na dve časti. Potrieme polovicou plnky, prikryjeme druhou časťou korpusu a znovu potrieme krémom. Na krém dáme udusenú a vychladenú rebarboru. Zalejeme sirupovou polevou.
  4. Sirupová poleva: do vody dáme cukor, sirup kiwi a Zlatý klas. Uvaríme puding. Odložíme na jednu minútku , aby mierne ochladol a potom polejeme tortu. Necháme stuhnúť. Tortu so sirupovou polevou nechávam vo forme, aby poleva nestiekla. Až po stuhnutí oddelím obruč formy.