Rebarborový zákusok
Rebarborovo-mascarponové rezy (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Jednoduchý osviežujúci
zákusok.
45 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, olej a vlažnú vodu.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (35x25 cm). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 12 minút.
- Plnka: Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme do kastrólika, pridáme vodu a varíme do zmäknutia, trvá to iba pár minút. Necháme trochu vychladnúť, potom rozmixujeme. Pridáme cukor podľa chuti, ja som pridala iba 3 PL, chcela som kyslejšiu plnku a kvôli farbe som priliala trochu cviklovej šťavy, vy však nemusíte. V troche rebarborovej zmesi rozmiešame vanilkový puding a vlejeme naspäť do vriacej rebarborovej zmesi. Za stáleho miešania uvaríme hustú plnku.
- Ešte horúcu plnku nalejeme na upečené cesto, necháme vychladnúť.
- Krém: Smotanu na šľahanie vyšľaháme, postupne pridávame mascarpone a práškový cukor podľa chuti.
- Krém navrstvíme na vychladnutú rebarborovú plnku a zákusok necháme odpočívať v chladničke.
- Ozdobíme podľa fantázie a nakrájame.