Rebarborový zákusok

Rebarborovo-mascarponové rezy (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Jednoduchý osviežujúci zákusok.

45 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, olej a vlažnú vodu.
  2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (35x25 cm). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 12 minút.
  3. Plnka: Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme do kastrólika, pridáme vodu a varíme do zmäknutia, trvá to iba pár minút. Necháme trochu vychladnúť, potom rozmixujeme. Pridáme cukor podľa chuti, ja som pridala iba 3 PL, chcela som kyslejšiu plnku a kvôli farbe som priliala trochu cviklovej šťavy, vy však nemusíte. V troche rebarborovej zmesi rozmiešame vanilkový puding a vlejeme naspäť do vriacej rebarborovej zmesi. Za stáleho miešania uvaríme hustú plnku.
  4. Ešte horúcu plnku nalejeme na upečené cesto, necháme vychladnúť.
  5. Krém: Smotanu na šľahanie vyšľaháme, postupne pridávame mascarpone a práškový cukor podľa chuti.
  6. Krém navrstvíme na vychladnutú rebarborovú plnku a zákusok necháme odpočívať v chladničke.
  7. Ozdobíme podľa fantázie a nakrájame.