Rebarborové jablká fotorecept

mojack - fotkamojack, 9. júla 2014
Rebarborové jablká (fotorecept)
Foto: mojack

...hoci ešte v záhrade na strome nedozreli, ja už mám svoju úrodu v kuchyni. :-))

16
porcií
5O minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
380 g
50 g
1 ks
180 ml
45 g
1/4 čl
1/2 ks
Náplň:
 olúpaná - nakrájaná na malé kocky
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Cesto po upečení je fantastické, ľahúčke ako pierko...hoci pri miešaní cesta môj pohľad do pekárničky bol neistý .

    Rebarborové jablká (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájanú rebarboru posypem cukrom, dám do mikrovlnky na par minút. Do mäkkej pridám kokos, a škoricu.Cukru treba trochu viac, rebarbora je kyslá...každý podľa svojej chuti. Preto som množstvo nepisala.

    Rebarborové jablká (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pekárnička vymiešala a krásne nakyslo.

    Rebarborové jablká (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prepracujem ,

    Rebarborové jablká (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    rozdelim na 16 ks.

    Rebarborové jablká (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnku rozdelím

    Rebarborové jablká (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a pekne ju schovám do cesta.

    Rebarborové jablká (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Guľky položím na plech a potriem vajíčkom

    Rebarborové jablká (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a nechám nakysnúť cca 20 min.

    Rebarborové jablká (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pečiem 20 minut . Nie slniečkom ale teplom dostali správnu farbu :-))

    Rebarborové jablká (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    menšie úpravy na vzhľade.

    Rebarborové jablká (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Cesto je výborné...

    Rebarborové jablká (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...

    Rebarborové jablká (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

kukulienka71
podarené jabĺčka, až na tie umelé lístky, tie by som nahradila asi "živými":-) ďakujem za super nápad,upečiem deťom do letného tábora ako odmenu za výhru v nejakej súťaži. Budú prekvapené, aké sú to jabĺčka;-) čo si použila namiesto stonky?
mojack
listočky su praVé- čersvo oddtrhuté :-)) .Vonku pršalo tak sú mokré, preto sa trochu lesknú...
havino
to je tak milé, veľmi milé a plnka, predstavujem si jej chuť, ja rebarboru nemám, suseda ma núka, opýtam sa na jej stav v tejto dobe už, uložím si
1x mojack
mojack
plnku môžeš dať aj inú....makovú, orechovú alebo čokoládovú :-))
mojack
kukulienka71, ale...nie su tam len kvôli "doplnku"......:-()
safran
milé :-) taký optimistický kukuč majú tie jabĺčka .-)
frezia68
Veľmi pekne vyfarbené,najprv som myslela ,že mandarinky :-)
mojack
potešili ma vaše komentáre...ako vidieť aj z kysnutého cesta sa dá niečo pekné urobiť.
mojack
kukulienka71, olivove listočky použivam pri pečeni kys. cesta, ako aj v tomto rc. Cesto nepraskne :-)
kukulienka71
@mojack , to musím vyskúšať a radu posuniem ďalej, je tu jedna milá varecháčka, ktorú veľmi poteší;-) ak píšeš oslovenie, napíš najprv zavináč a bez medzery pokračuj v písaní nicku, po pridaní komentu sa zvýrazní, skús;-)
ivav
@kukulienka71 , vďaka za inštruktáž ohľadom písania oslovenia, ani ja som nedávala zavináč
ivav
hurá, podarilo sa, nick je zvýraznený ... zase som o niečo múdrejšia....
a teraz k receptu: jabĺčka sa mi veľmi páčia
evanaaa
@mojack , krásne jabĺčka si napiekla a aj chutné, v prvom momente som si myslela, že je to len dekorácia, a ono sa to dá jesť :-), a ešte tie živé lístočky....ale aj mňa by zaujímali tie stopky, ako sa už pýtala aj @kukulienka71 , tiež vypadajú ako skutočné, aj keď je to len detail, pekné.......
marika21
@mojack mne to na prvý pohľad pripomínalo mandarinku. Sú pekné a určite aj veeeľmi dobrééé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia