Foto: mojack
...hoci ešte v záhrade na strome nedozreli, ja už mám svoju úrodu v kuchyni. :-))
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
380 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
180 ml |
|
45 g |
|
1/4 čl |
|
1/2 ks |
|
Náplň: | |
|
|
|
|
olúpaná - nakrájaná na malé kocky |
|
|
|
1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Cesto po upečení je fantastické, ľahúčke ako pierko...hoci pri miešaní cesta môj pohľad do pekárničky bol neistý .
-
2
Nakrájanú rebarboru posypem cukrom, dám do mikrovlnky na par minút. Do mäkkej pridám kokos, a škoricu.Cukru treba trochu viac, rebarbora je kyslá...každý podľa svojej chuti. Preto som množstvo nepisala.
-
3
Pekárnička vymiešala a krásne nakyslo.
-
4
Prepracujem ,
-
5
rozdelim na 16 ks.
-
6
Plnku rozdelím
-
7
a pekne ju schovám do cesta.
-
8
Guľky položím na plech a potriem vajíčkom
-
9
a nechám nakysnúť cca 20 min.
-
10
Pečiem 20 minut . Nie slniečkom ale teplom dostali správnu farbu :-))
-
11
menšie úpravy na vzhľade.
-
12
Cesto je výborné...
-
13
...
a teraz k receptu: jabĺčka sa mi veľmi páčia