Rebarborová pochúťka (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Keďže začína obdobie vlastnej čerstvej zeleniny a ovocia,pridávam zákusok z rebarbory.Je chutný,šťavnatý.Recept robila moja mamka,len niektoré ingrediencie som si už sama doplnila,po vlastných skúsenostiach.

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do preosiatej múky pridáme všetky sýpke ingrediencie.Múku zamiešame.Do mlieka pridáme celé vajíčka,olej.Všetko dobre zamiešame.Dávka je na tortovú formu s priemerom 23 cm.Túto dobre vymastíme a vysypeme múkou. Do takto pripravenej formy nalejeme cesto. Očistíme si rebarboru a pokrájame ju na malé kúsky.To isté urobíme aj s jabĺčkom.V miske zmes premiešame s vanilkovým cukrom a škoricou. Poukladáme na vrch cesta.Dáme upiecť.Po upečení príde na povrch druhá plnka.Tá sa už nepečie!
  2. Z mlieka,zlatého klasu a cukru si uvaríme hustú kašu.Keď je uvarená,ešte do horúcej pridáme tvaroh, aslo,citrónovú kôru.Miešame.Krém sa nám pekne odliepa od misky. Do 4 lyžičiek letnej vody,dáme rozpustiť pláty želatiny a tie vlejeme do krému.Nalejeme na upečený korpus,ktorý zatiaľ nechávame vo forme.
  3. Po pridaní plnky vrch zasypeme 1 lyžicou kakaa.Odložíme do chladu na 2-3 hodiny.
  4. Potom je už zákusok pripravený na konzumáciu.
  5. Takto postupne z neho ubúdalo. Najlepší je na druhý deň.