Foto: janger
Rebarborovu sezonu treba vyuzit.. Tentokrat som robila ako dezert s mrvenickou. Vanilka tomu dodava vybornu chut!
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Rebarboru umyjeme, ocistime.
-
2
Pokrajame na kusky. Pridame postruhanu korku a stavu z citrona a pomaranca.
- 3
Vanilkovy struk prerezeme pozdlzne a vyskrabkame. Semienka pridame k rebarbore. Lusk samozrejme nezahodime, ale ho mozeme pouzit na vyrobu vanilkoveho cukru.
- 4
Pridame krystaovy cukor. Ja som dala 3 PL. Ale ak to chcete sladsie, dajte viac.
- 5
Dame to do zapekacej misky. Bud do velkej, alebo to mozeme rozdelit do viacerych mensich misiek a budeme to potom podavat pre kazdeho zvlast.
- 6
Pripravime mrvenicku: Do misky dame muku, cukor, maslo, stipku soli. Rozmrvime to.
- 7
Mrvenickou posypeme rebarboru.
- 8
Dame piect do rury vyhriatej na 180 stupnov. V teplovzdusnej rure si teplotu treba prisposobit. Pecieme asi pol hodinku. Ku koncu som prepla ruru na grilovaci stupen, aby sa mrvenicka trochu viac zafarbila.
- 9
Mozeme podavat hned, este teple. Hlavne vtedy je to vyborne s (vanilkovou) zmrzlinou, pripadne s kopcekom slahacky. Ale moze sa podavat aj na studeno.
- 10
Zdroj tohto receptu: Herman den Blijker
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu