Rebarbora s mrveničkou fotorecept

janger - fotkajanger, 9. júna 2012
Rebarbora s mrveničkou (fotorecept)
Foto: janger

Rebarborovu sezonu treba vyuzit.. Tentokrat som robila ako dezert s mrvenickou. Vanilka tomu dodava vybornu chut!

6
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
1 ks
1 ks
3 PL
Mrvenička:
150 g
150 g
150 g
stipka




Postup

  1. 1

    Rebarboru umyjeme, ocistime.

    Rebarbora s mrveničkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrajame na kusky. Pridame postruhanu korku a stavu z citrona a pomaranca.

  3. 3

    Vanilkovy struk prerezeme pozdlzne a vyskrabkame. Semienka pridame k rebarbore. Lusk samozrejme nezahodime, ale ho mozeme pouzit na vyrobu vanilkoveho cukru.

    Rebarbora s mrveničkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame krystaovy cukor. Ja som dala 3 PL. Ale ak to chcete sladsie, dajte viac.

  5. 5

    Dame to do zapekacej misky. Bud do velkej, alebo to mozeme rozdelit do viacerych mensich misiek a budeme to potom podavat pre kazdeho zvlast.

    Rebarbora s mrveničkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravime mrvenicku: Do misky dame muku, cukor, maslo, stipku soli. Rozmrvime to.

    Rebarbora s mrveničkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mrvenickou posypeme rebarboru.

    Rebarbora s mrveničkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dame piect do rury vyhriatej na 180 stupnov. V teplovzdusnej rure si teplotu treba prisposobit. Pecieme asi pol hodinku. Ku koncu som prepla ruru na grilovaci stupen, aby sa mrvenicka trochu viac zafarbila.

  9. 9

    Mozeme podavat hned, este teple. Hlavne vtedy je to vyborne s (vanilkovou) zmrzlinou, pripadne s kopcekom slahacky. Ale moze sa podavat aj na studeno.

    Rebarbora s mrveničkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zdroj tohto receptu: Herman den Blijker

Diskusia k receptu

cica2
úžasne to vyzerá, rada by som ochutnala! :-)
afataga
robila som velmi podobne s jablkami, bolo to vyborne, taky malo kaloricky zakusok
viceroy
toto vyskúšam, neviem čo s rebarborou a mrveničku máme radi
janger
Dievcata mile, dakujem vam :-). @afataga , mas pravdu, aj s jablkami je to vyborne. Do jablk davam aj skoricu.
palokuchki
Janka, s rebarborou som este nikdy nic nerobila. Musim to uz raz vyskusat. Tento sposob dezertu napr. Apple, Berry Crumble je tu dost popularny. S tou zmrzlinou to moze byt vynikajuce.
janger
Danka, ja som k rebarbore dlho nemala nejaky blizky vztah. Len preto, ze moj muz ju ma rad, tak v sezone robievame a uz som si ju oblubila aj ja. Robievame vacsinou len na jednoduchy sposob, trochu podusit s cukrom, skoricou, pripadne pridat ku koncu med. A potom ako prilohu, alebo s jogurtom, zmrzlinou, hlavne vanilkova, smotanova zmrzlina k tomu pasuje...Mam moc rada kombinaciu tepleho a studeneho. Apple crumble sa tiez robieva, aj to je vyborne. Ale, Danka, skus aj rebarborku, mozno si ju oblubis :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia