Rebarbora s mrveničkou (fotorecept)
Autor receptu: janger
Rebarborovu sezonu treba vyuzit.. Tentokrat som robila ako dezert s mrvenickou. Vanilka tomu dodava vybornu chut!
6 porcií |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Rebarboru umyjeme, ocistime.
- Pokrajame na kusky. Pridame postruhanu korku a stavu z citrona a pomaranca.
- Vanilkovy struk prerezeme pozdlzne a vyskrabkame. Semienka pridame k rebarbore. Lusk samozrejme nezahodime, ale ho mozeme pouzit na vyrobu vanilkoveho cukru.
- Pridame krystaovy cukor. Ja som dala 3 PL. Ale ak to chcete sladsie, dajte viac.
- Dame to do zapekacej misky. Bud do velkej, alebo to mozeme rozdelit do viacerych mensich misiek a budeme to potom podavat pre kazdeho zvlast.
- Pripravime mrvenicku: Do misky dame muku, cukor, maslo, stipku soli. Rozmrvime to.
- Mrvenickou posypeme rebarboru.
- Dame piect do rury vyhriatej na 180 stupnov. V teplovzdusnej rure si teplotu treba prisposobit. Pecieme asi pol hodinku. Ku koncu som prepla ruru na grilovaci stupen, aby sa mrvenicka trochu viac zafarbila.
- Mozeme podavat hned, este teple. Hlavne vtedy je to vyborne s (vanilkovou) zmrzlinou, pripadne s kopcekom slahacky. Ale moze sa podavat aj na studeno.
- Zdroj tohto receptu: Herman den Blijker