Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke

Goran Hasanič
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 18. mája 2014
Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia, rôznorodejšia, vždy chutná a prirodzená.

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
500 g
250 g
350 g
1 ks
4 strúčiky
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Ryby vyfiletujeme, odkostíme, pinzetou vyberieme kosti a pomelieme. Hrášok uvaríme v 150 ml osolenej vody do zmäknutia, rozmixujeme a prepasírujeme. Do hrášku pridáme korenie, soľ, limetkovú šťavu, citrónovú kôru, pažítku a pomleté ryby a zmes na plnenie je tak hotová.

  2. 2

    Krevety ošúpeme a z hláv a pancierov pripravíme silný vývar ochutený soľou a korením.

  3. 3

    Domáce čerstvé cestoviny naplníme zmesou. Kávovou lyžičkou zmes rovnomerne rozdelíme na plát cesta (trochu zmesi odložíme), okraje cesta okolo kopčekov zmesi natrieme žĺtkom a navrch prilepíme ďalšie cesto. Dobre popritláčame a okrúhlym vykrajovadlom povykrajujeme ravioly. Vložíme ich do vriacej vody a varíme 6 – 7 minút podľa veľkostí raviol.

  4. 4

    Počas varenia raviol opečieme cesnak na oleji, orestujeme ošúpané krevety, podlejeme vínom, pridáme krevetový vývar a lyžičku zmesi. Varíme tri minúty, vložíme uvarené ravioly, povaríme v šťave do zhustnutia a servírujeme s posekanou pažítkou.

Diskusia k receptu

safran
@Redakcia mala šťastnú ruku, pri výbere ďalšieho šéfkuchára. Recepty, pridané ku dnešnému dňu od pána Goran-a Hasanič-a vyzerajú lákavo a popisy sú spracované tak, že sa dajú zopakovať. Ďakujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia