Ravioli s ricottou a píniovými jadierkami (fotorecept)

Autor receptu: paploska

Pôvodný recept je od Jamie Olivera, ale cestoviny som robila podľa svojho receptu :-) tak ochutnajte ..

4
porcie
90 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Nemala som parmezán, tak som dala náhradu od "zanetti". Píniové jadierka kúpite v DM.
  2. Najprv si pripravíme cesto. Do 300 g hladkej múky (ja pečiem a varím so špaldovou), ale pokojne to skúste aj so pšeničnou. Cesto poriadne vymieste, prikryte potravinou fóliou a nechajte v chladničke kým si nespravíte plnku.
  3. Najprv si na suchej panvici opražte píniové jadierka.
  4. Potom ich podrvte v mažiari. Do ricotty pridajte 1 žĺtok, jadierka, asi 80 g parmezánu a všetky koreniny. Mali by byť čerstvé, ale ja som použila sušené. Plnku osoľte podľa chuti.
  5. Cesto rozdelíme na dve časti (aby ste ho vyvaľkali na tenko) a rozkleslíme si ravioli a na každú pridávame 1 plnú kopcovitú lyžičku plnky. Okraje ravioly s plnkou potrieme zvyšným bielkom a za pomoci vidličky formujeme raviolky. Ja som ich mala dosť veľké a z tejto dávky ich vyšlo 30, ale pokojne ich môžete zmenšiť.
  6. Ako som už spomínala pri tejto veľkosti ich budete mať 30. Porcia je pre 4 osoby, ak nemáte doma veľkých jedákov :-) Na tanieri ravioly pokvapkáme olivovým olejom a zvyšným parmezánom. Dobrú chuť! ... plnky môžete meniť podľa nálady :-)