Ratatouille s hlivou a haluškami

Autor receptu: martina34

Zeleninky nikdy nie je dosť. Preto pre spestrenie skúšam rôzne kombinácie.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prvé si pripravíme halušky. Do hrnca si dáme variť vodu a pridáme 1/2 čl soli. Očistíme si zemiaky a nastrúhame ich na jemno, pridáme polohrubú múku a soľ. Poriadne premiešame a keď nám voda vrie, hádžeme do nej halušky. Keď vyplávajú na povrch a začnú vrieť, vyberieme ich, pokvapkáme olivovým olejom aby sa nezlepili.
  2. Na ratatouille si očistíme zeleninu a hlivu. Hlivu si nakrájame na drobno, aj cibuľu a ostatnú zeleninu na rovnaké pásiky. Do panvice alebo woku si dáme zohriať olej a popražíme na ňom na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme hlivu a cca 5 min. podusíme. Potom pridáme ostatnú zeleninu, šalátové korenie, trošku soli. Necháme to spolu povariť už len chvíľu, aby sa nám zelenina nerozvarila a ostala trochu chrumkavá. Podávame spolu s haluškami.