Párky
Raňajkové (večerové, Valentínske, narodeninové...) srdiečko (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Takýto párok je úplne obyčajný, a predsa iný, zaujímavejší a úsmev vytvárajúci na tvári. Jedlo je časovo nenáročné a prekvapí aj poteší.
1 porcia |
10 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Párok rozrežeme pozdĺžne tak, že ho nedorežeme do konca, necháme asi 1,5-2 cm spojené.
- Opatrne chytíme konce a prehneme ich do tvaru srdiečka. Zopneme špáradlom a uložíme na tanierik.
- Dovnútra párkového srdiečka uložíme plátok šunky, môžeme ho aj prehnúť, ak je väčší.
- Na šunku vyklepneme vajíčko.
- Vrch posypeme strúhaným syrom.
- Dáme do mikrovlnky a „vlníme“ asi 2 minúty. Skontrolujeme, či je vajíčko uvarené. Ak nie celkom, vrátime ho na niekoľko sekúnd späť.
Podávame s chlebom alebo pečivom a zeleninou. Pred podávaním vyberieme špáradlo.
- Poznámka: Ak pripravujeme viac porcií, napr. na nejakú oslavu, robíme naraz srdiečka na plechu vyloženom papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút.
Rovnako postupujeme, ak chceme, aby syr bol trocha zafarbený, nie biely.