Párky

Raňajkové (večerové, Valentínske, narodeninové...) srdiečko (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Takýto párok je úplne obyčajný, a predsa iný, zaujímavejší a úsmev vytvárajúci na tvári. Jedlo je časovo nenáročné a prekvapí aj poteší.

1
porcia
10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Párok rozrežeme pozdĺžne tak, že ho nedorežeme do konca, necháme asi 1,5-2 cm spojené.
  2. Opatrne chytíme konce a prehneme ich do tvaru srdiečka. Zopneme špáradlom a uložíme na tanierik.
  3. Dovnútra párkového srdiečka uložíme plátok šunky, môžeme ho aj prehnúť, ak je väčší.
  4. Na šunku vyklepneme vajíčko.
  5. Vrch posypeme strúhaným syrom.
  6. Dáme do mikrovlnky a „vlníme“ asi 2 minúty. Skontrolujeme, či je vajíčko uvarené. Ak nie celkom, vrátime ho na niekoľko sekúnd späť. Podávame s chlebom alebo pečivom a zeleninou. Pred podávaním vyberieme špáradlo.
  7. Poznámka: Ak pripravujeme viac porcií, napr. na nejakú oslavu, robíme naraz srdiečka na plechu vyloženom papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút. Rovnako postupujeme, ak chceme, aby syr bol trocha zafarbený, nie biely.